Reprezentanţii Spitalului Judeţean, luaţi prin surprindere de o vizită incognito a ministrului Sănătăţii la Constanţa

Surse din anturajul ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au confirmat pentru cotidianul „Ziua de Constanţa” că în cursul zilei de duminică, acesta a efectuat o deplasare la Constanţa pentru o vizită incognito la secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă. De la preluare mandatului, ministrul Voiculescu a mai efectuat astfel de vizite pe la spitalele din ţară.

Aici, la Constanţa, Voiculescu a dorit, în mod special, să evalueze stadiul invesţiilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, în special cele făcute în cadrul afacerii „Baran”, un contract în valoare de 25 de milioane de euro.

Vă reamimtim că, în mai 2004, cu zece zile înainte de alegerile locale, pe un panou uriaş aferent Spitalului Judeţean se lăfăia mesajul: "Proiectul, în valoare de 600 miliarde de lei, este posibil datorită primarului Radu Mazăre". La momentul respectiv, edilul Mazăre se lauda că reparaţia urma să se efectueze prin cofinanţare: o parte din bani urmau să provină de la buget, iar diferenţa de la constructori. Imediat după ce a fost reales primar, promisiunea făcută constănţenilor a fost dată uitării.
 
În proiectul de reabilitare a SCJU au pompat banii Consiliului Judeţean Constanţa, proprietarul clădirii, statul şi grupul de firme „Baran”. Societatea a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Sănătăţii cu puţin timp înaintea alegerilor din 2004. Baran trebuia să crediteze SCJU cu o sumă, iar unitatea de sănătate trebuia să returneze banii la sfârşitul lucrării. Interesant este cum au fost alese cele trei firme israeliene, din grupul Baran, să reabiliteze spitalul, având în vedere că preţul cerut de acestea pentru contractul de reparaţii a depăşit cu 38 miliarde de lei vechi valoarea estimată a lucrărilor.
 
Pe de altă parte, la începutul anului trecut, mass-media titra că societatea BMD Construcţii şi Dezvoltare SRL Bucureşti, antreprenorul general al grupului Baran, nu figurează în evidenţă Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti cu niciun salariat în momentul încheierii contractului de reparaţii capitale cu SCJU. Cum pe parcursul derulării contractului s-au constatat nereguli vizavi de cheltuirea banilor publici, dosarul "Spitalul" a ajuns la DNA Constanţa, iar lucrările au fost sistate. Blocajul se petrecea în decembrie 2005.
în cadrul acestui proiectului, CJC a oferit 875.000 euro, statul - 1.225.000 euro, iar Baran - un milion de euro, în contul instituţiei spitaliceşti ajungând, în final, 3.100.000 euro.
 
Avem promisiunea că ministrul Sănătăţii îşi va face timp în următoarele zile să răspundă la câteva întrebări, care vizează Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, adresate de redacţia noastră. Totodată, se aşteaptă constituirea noului Consiliul Judeţean pentru a fi reluate discuţiile legate de investiţiile din spital şi pentru stabilirea condiţiilor în care va fi organizat concrusul pentru noul manager al spitalului. Interesant este faptul că nimeni din conducerea spitalului constănţean nu a ştiut despre această vizită, poate şi pentru că ministrul nu şi-a dorit o vizită cu covor roşu la intrare, ci doar surprinderea realităţii din spital.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE. Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă “Suntem încă într-o criză sanitară, dar am convingerea că împreună o vom depăși”

21 Apr 2021 1613

Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial. Cîțu preia interimatul la Ministerul Sănătății

14 Apr 2021 1683

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Andreea Moldovan, eliberată din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii

14 Apr 2021 1937

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre modul de calcul al incidenței

25 Mar 2021 1622

Ministrul Sănătății, întrevedere cu ambasadoarea Finlandei în România

11 Mar 2021 1581

Ministrul Sănătății a decis demiterea managerului Institutului „Matei Balş” din Bucureşti

22 Feb 2021 1725

Ministrul Sănătății, videoconferință cu managerii de spitale

18 Feb 2021 1276

Ministrul Sănătății, videoconferință cu conducerile direcțiilor de sănătate publică

17 Feb 2021 1099

Deputații votează astăzi moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Sănătăţii

17 Feb 2021 2740

Vlad Voiculescu, despre pacientul constănțean care a murit în Belgia "Trebuia transferat cât mai curând în străinatate"

15 Feb 2021 1536

Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu-conferință de presă privind ordinul comun referitor la deschiderea școlilor

05 Feb 2021 1399

Ignoranța lui Voiculescu le-a dat foc! Subiectul construirii unui spital regional în Dobrogea, repus pe tapet de parlamentarii constănțeni

02 Feb 2021 3494

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu "Vom construi spitale. Țara asta are nevoie de spitale noi"

29 Jan 2021 1197

S-a publicat în Monitorul Oficial. Care sunt situațiile în care nu este obligatorie purtarea măștii pe timpul stării de alertă

24 Jan 2021 8127

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu "Tocmai mi-am programat părinţii pentru vaccinare. Platforma a funcţionat bine"

16 Jan 2021 1512