Republica Constanţa, stat în stat Nicuşor Constantinescu îşi face referendum privat pe tema regionalizării

Preşedintele CJ Constanţa va cheltui 2 milioane de lei cu această acţiune deşi nu va avea nicio recunoaştere legală. Referendumul va avea totuşi loc în această duminică. Constantinescu spune că se va judeca cu România până la Haga dacă i se desfiinţează judeţul.
Nicuşor Constantinescu e şeful judeţului de aproape 20 de ani. Demersul său ar putea fi un precedent periculos, baronul transformând Constanţa în republică autonomă

Scandal de amploare între autorităţile judeţene şi partidele politice locale pe tema referendumului care urmează să se desfăşoare duminică la Constanţa.

Prefectul Palaz: "Constantinescu vrea să rămână vătaf pe judeţul Constanţa"

Consiliul Judeţean Constanţa, organizatorul referendumului prin care cetăţenii cu drept de vot vor răspunde prin da sau nu la întrebarea „Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ teritoriale, judeţul Constanţa”, este acuzat de prefect că acţionează în afara legii. „Este un referendum privat al lui Nicuşor Constantinescu, făcut pe bani publici iar Consiliul Judeţean Constanţa, în mod abuziv, se substituie tuturor atribuţiilor prefectului. Vreau să văd până unde se duce Nicuşor Constantinescu cu cheltuielile inutile ale banului public doar ca să rămână vataf pe judeţul Constanţa”, acuză prefectul Caludiu Palaz.


El susţine că ar fi tras semnale de alarmă şi către Biroul Electoral Judeţean, constituit deja, mai ales că până acum nu i s-ar fi transmis lista cu componenţii secţiilor de votare.

Nicuşor Constantinescu: "Judeţul nostru e înfiinţat încă de la 1878"

Preşedintele CJ, Nicuşor Constantinescu, având în spate hotărârea consilierilor prin care s-a aprobat referendumul dar şi decizia irevocabilă a Curţii de Apel Constanţa, care a respins recursul prefectului împotriva referendumului, îşi vede însă în continuare de grafic. El susţine că „pe 6 noiembrie va avea loc acest referendum. Pentru a fi validat, trebuie să participe 50% plus unu din numărul cetăţenilor cu drept de vot. Cei care nu vor participa din motive subiective, votează fără să vrea pentru desfiinţarea judeţului Constanţa”.

Aşa că în toate localităţile din judeţ, reprezentaţi ai PSD şi PNL desfăşoară o campanie susţinută prin care cetăţenii sunt chemaţi să salveze judeţul de la pieire. Şi asta pentru că, după cum invocă Nicuşor Constantinescu, „acest referendum are putere de lege, cu el validat, în cazul în care cetăţenii nu sunt de acord cu desfiinţarea judeţului Constanţa, este opozabil oricărei hotărâri de guvern şi oricărei legi naţionale. Ne putem judeca inclusiv la Haga, Strasbourg şi la celelalte instituţii de justiţie din Europa privind existenţa judeţului nostru care a fost infiinţat încă din  1878”.

Azi prefectul a avut o întâlnire cu primarii


Preşedintele CJC îl acuză pe prefect de abuz în serviciu: „Biroul Electoral Jueţean este constituit, Tribunalul a ales un preşedinte, funcţionează, dacă prefectul nu respectă legea va răspunde pentru ceea ce face, în opinia mea, face abuz în serviciu”. Prefectul de Constanţa anunţă că astăzi, după o întâlnire cu primarii din judeţ, „voi arăta unde a greşit Nicuşor Constantinescu şi cum înţelege el legea, pe cant”.  El susţine că Nicuşor Constantinescu are două soluţii, „ori să insiste în organizarea referendumului şi să cheltuie banul public şi atunci va trebui să răspundă la un moment dat pentru acest lucru, ori să oprească referendumul şi să rămână neplătiţi cei care sunt implicaţi în această acţiune”.
 
Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/republica-constanta-stat-in-stat-nicusor-constantinescu-isi-face-referendum-privat-pe-te-9525.html

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 356

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 399

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 671

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 578

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 535

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 763

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 661

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 712

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 526

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 581

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 786

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14204