Retea de contrabandisti anihilata de politistii din Mehedinti

Grupare infractionala destructurata de politistii de frontiera. Potrivit www.politiadefrontiera.ro, dupa o monitorizare de cateva luni, un grup infractional organizat, ce derula actiuni de contrabanda cu tigari la malul Dunarii, in portul comercial Drobeta Turnu Severin, a fost prins in flagrant in timp ce „tranzactiona" cantitatea de 4.000 de pachete de tigari de provenienta sarbeasca, de catre politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Mehedinti in colarare cu ofiteri din cadrul D.G.I.P.I. Mehedinti si sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinti.

La sfarsitul lunii ianuarie politistii de frontiera mehedinteni au mai confiscat de la unul din membrii grupului infractional alte 4.000 de pachete cu tigari de provenienta sarbeasca introduse ilegal in Romania.

In urma "tranzactiei" cei 4 contrabandisti ar fi obtinut un profit ilicit de 5.500 de euro.

Grupul era format din 4 membri, D. Constantin, M. Bogdan, S. Emilian, si M. Anghel, cu varste cuprinse intre 26 si 63 de ani, ultimii 3 fiind marinari pe un slep autopropulsat ce efectua operatiuni comerciale de transport cu produse petroliere intre porturile Drobeta Turnu Severin si Pancevo (Serbia). Acestia aveau ca "indeletnicire" contrabanda cu tigari, in scopul obtinerii unor profituri substantiale. Membrii grupului aveau sarcini bine stabilite pentru ca "afacerea" sa se deruleze in deplina conspirativitate.

Liderul grupului, D. Constantin - in varsta de 44 ani, din municipiul Turnu Severin era cel care finanta activitatile de contrabanda, transporta si distribuia tigarile sarbesti pe raza mai multor localitati din judetele Mehedinti si Teleorman.

M. Bogdan, S. Emilian si M. Anghel, marinari in echipajul slepului autopropulsat, se ocupau cu achizitionarea tigarilor din portul sarbesc Veliko Gradiste, ascunderea acestora la bordul navei si transportarea lor in portul comercial Drobeta Turnu Severin. Aici, M. Anghel asigura conspirativitatea actiunilor infractionale prin recunoasteri si observarea activitatilor ce se desfasurau pe malul romanesc si fluviul Dunarea, iar S. Emilian si M. Bogdan se ocupau cu scoaterea ilegala a tigarilor de la bordul navei inainte de efectuarea controlului de frontiera.

Toate actiunile infractionale ale contrabandistilor se desfasurau pe timpul noptii inainte de efectuarea controlului vamal si de frontiera.

Executand activitati si actiuni informativ-operative, ce s-au derulat pe parcursul lunilor februarie si martie, politistii de frontiera severineni impreuna cu ofiteri din cadrul D.G.I.P.I. Mehedinti, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinti, au stabilit ca in data de 19.03.2010, cei 3 marinari, membrii ai echipajului slepului autopropulsat, cu complicitatea lui D. Constantin, urmau sa introduca in tara, in mod ilegal, prin zona portului comercial Drobeta Turnu Severin o cantitate mare de tigari de provenienta sarbeasca, inainte de efectuarea controlului vamal.

Astfel, in dimineata zilei 19.03.2010, intre orele 04.00 - 05.30, politistii de frontiera mehedinteni si ofiterii D.G.I.P.I. Mehedinti au organizat pe raza de competenta a S.P.F. Turnu Severin, in zona industriala a municipiului Drobeta Turnu Severin, o actiune de prindere in flagrant a celor 4 contrabandisti.

Dupa o supraveghere operativa de 40 de minute, politistii de frontiera au observat cu ajutorul mijloacelor de vedere pe timp de noapte, slepul autopropulsat care a intrat in apele nationale ale Romaniei si a acostat in portul comercial Turnu Severin.

Concomitent, in zona portului comercial si pe fluviul Dunarea, un numar de 3 echipe de supraveghere ale politistilor de frontiera si o ambarcatie de patrulare din cadrul S.P.F. Drobeta Turnu Severin, precum si ofiteri ai D.G.I.P.I. Mehedinti supravegheau cu ajutorul mijloacelor tehnice specifice activitatea unui autofurgon Volkswagen in care se afla D. Constantin care astepta preluarea tigarilor.

Dupa o scurta recunoastere si observare a zonei efectuata de M. Anghel, S. Emilian si M. Bogdan au incarcat tigarile in mai multe sacose voluminoase, au coborat la malul fluviului si s-au indreptat cu rapiditate spre autofurgonul Volkswagen la volanul caruia se afla D. Constantin, acesta asteptandu-i cu motorul pornit.

La vederea politistilor de frontiera care i-au somat pe cei patru contrabandisti prin voce si focuri de arma, D. Constantin a incercat sa fuga cu autovehiculul dar a fost retinut in timp scurt de catre luptatori din cadrul Detasamentului de Sprijin Operativ. Simultan au fost retinuti si cei trei marinari membrii ai echipajului slepului autopropulsat. In autofurgoneta, politistii de frontiera si ofiterii D.G.I.P.I. au gasit 4.000 de pachete cu tigari fabricate in Republica Serbia.

La sfarsitul lunii ianuarie politistii de frontiera mehedinteni au confiscat de la liderul grupului, D. Constantin alte 4.000 de pachete cu tigari de provenienta sarbeasca introduse ilegal in Romania

Pentru retinerea celor patru contrabandisti s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

In cauza s-a intocmit dosar penal, impotriva lui D. Constantin, M. Bogdan, S. Emilian si M. Anghel pentru savarsirea infractiunilor de initiere a unui grup infractional organizat, contrabanda si nerespectarea dispozitiilor privind operatiunile de import - export.

Daca vor fi gasiti vinovati, cei 4 contrabandistii risca o pedeapsa cu inchisoare prevazuta de la 5 la 15 ani.

Cantitatea de 4.000 pachete cu tigari si autoturismul Volkswagen au fost ridicate in vederea confiscarii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1044

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 578

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 378

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 306

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 447

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 981

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 298

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 477

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1609

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 478

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 452

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 486

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1947

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 459

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 279