Revocarea din funcţia de procuror a lui Lucian Onea, decisă de CSM


CSM a decis revocarea din funcția de procuror a lui Lucian Onea, informează antena3.ro.

Secţia pentru procurori a CSM discută, marţi, cererea DNA privind revocarea din funcţia de procuror a fostului şef al DNA Ploieşti Lucian Onea, cercetat pentru mai multe infracţiuni într-un dosar aflat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. 

Pe 10 ianuarie, Călin Nistor, care exercită atribuţiile de procuror-şef al DNA, a cerut CSM avizul de revocare din funcţie a procurorului Lucian Onea. 

De asemenea, Călin Nistor a solicitat încetarea activităţii în cadrul DNA Ploieşti a procurorilor Giluela Deaconu, Alfred Virgiliu Savu şi Elena Cerasela Răileanu. 

Lucian Onea este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, constituirea unui grup infracţional organizat, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informaţiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Potrivit Parchetului General, Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu l-au determinat prin constrângere pe fostul deputat Vlad Cosma, ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept "mită electorală". Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la DNA Ploieşti. 

Parchetul mai arată că, deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de Vlad Cosma, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor, prezentând instanţei, drept probe, documentele ticluite.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se reaprinde conflictul dintre Mihai Lupu și Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului. Revocarea mandatelor și eliberarea sediului din Piața Ovidiu (DOCUMENTE)

16 Feb 2024 669

Firme Constanța Revocarea Mihaelei Borcea din calitatea de administrator la Muntenia Estival 2002 SRL, publicată în Monitorul Oficial

31 Jan 2024 563

Matei Vlad Pascu, din București, trimis în judecată pentru accidentul de la 2 Mai, rămâne în arest!

24 Jan 2024 1080

Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai, cere să fie eliberat!

31 Dec 2023 3455

Tribunalul Constanța a decis! Matei Vlad Pascu rămâne în arest

19 Dec 2023 828

Matei Vlad Pascu, din București, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai, cere să fie pus în libertate! (DOCUMENT)

18 Dec 2023 1860

Regulamentul de gospodărire a Constanței a ajuns și la Tulcea!

12 Nov 2023 868

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Decizia nu este definitivă!

08 Nov 2023 825

Putin promulgă revocarea ratificării Tratatului de interzicere a testelor nucleare

02 Nov 2023 822

AGA la CNAPMC Acționarii au decis suplimentarea ordinii de zi a ședinței din luna noiembrie

30 Oct 2023 738

Numiri și revocări în Consiliul de Administrație. Se convoacă AGA Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime" Constanţa

14 Oct 2023 1378

Reprezentanții UDMR, înlocuiți cu angajați ai MDLPA Mai mulți administratori din Consiliul de Administrație al CNI au fost revocați din funcție prin hotărârea AGA

06 Sep 2023 1146

Știri Constanța Conducerea CJC renunță la revocarea mandatelor acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța

30 Aug 2023 1187

Ruptură între conducerea CJC și Ana-Maria Vătămanu Se cere revocarea mandatelor pentru proiectele derulate de Asociația de Dezvoltare a județului Constanța (DOCUMENT)

27 Aug 2023 4350

Decor ca în filme. „Miresica noastră!“ Cununia religioasă pentru fosta gimnastă Cătălina Ponor, care și-a și botezat fiul (GALERIE FOTO)

09 Jul 2023 7700