Revoltător! Mii de credincioși s-au închinat la oasele unor animale la mănăstirea Celic-Dere din Tulcea

 
 
Mii de români au fost lăsaţi să se închine la oase de animale, într-o mănăstire din Tulcea. Ani la rând, oamenii au pupat rămăşiţe de porci şi de oi în loc de moaştele sfinţilor Epictet şi Astion, informează România TV.
 
Mânăstirea Celic-Dere din Tulcea este loc de pelerinaj pentru mii de români. Niciunul dintre credincioşii care i-au trecut pragul nu a ştiut că se închină de fapt la oase de porci şi de oi, în loc de osemintele sfinţilor Epictet şi Astion.
 
Moaştele celor doi sfinţi au fost dezgropate împreună cu oseminte de animale şi aduse la mănăstirea din Tulcea. Au stat acolo mai multă vreme, apoi rămăşiţele sfinţilor au fost mutate la Arhiepiscopia Tomisului, în timp ce la mănăstire au rămas doar oasele de animale. Surprinzător însă, credincioşii și turiştii au continuat să se închine la ele.
 
„Resturile acestea au rămas depozitate la demisolul bisericii mari, deci nu propriu-zis în biserică şi nu expuse venerării credincioşilor. Ghidul mănăstirii spunea că nu sunt osemninte de sfinţi, dar oamenii aveau ocazia să vadă şi acel sicriu”, a spus LUCIAN FELIX NECULAI, consilier în cadrul Episcopiei Tulcea.
 
Turiştii nu au ştiut niciodată ce conţine cu adevărat racla pe care o vedeau şi în faţa căreia se închinau.
 
După ce totul a ieşit la iveală, oasele de animale au fost îngropate în cimitirul mănăstirii. Anul trecut, Patriarhia Română a cerut ca toate moaştele din lăcaşurile de cult din România să fie inventariate.
 

Sursa text și foto: romaniatv.net
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legenda icoanei „care se curăţă singură” de la Mănăstirea Celic-Dere

06 Dec 2014 20175