Rezultate parțiale Maroc Islamiștii în frunte după alegerile parlamentare

Partidul Justiției și Dezvoltării (PJD, islamist) a câștigat 99 de locuri în parlamentul Marocului, iar Partidul Autenticității și Modernității, clasat al doilea, doar 80 de locuri, potrivit rezultatelor parțiale după numărarea a 90% din voturile la alegerile legislative de vineri, transmit agențiile de presă internaționale. Partidul conservator naționalist Istiqlal a obținut 30 de locuri, a anunțat ministrul de interne Mohamed Hassad. Numărătoarea continua în cursul nopții pentru 90 de locuri rezervate în legislativ femeilor și tinerilor, scrie Agerpres.

Sistemul politic marocan nu permite niciunui partid să obțină direct prin vot majoritatea în parlamentul cu 395 de locuri, iar formațiunea aflată pe primul loc trebuie să formeze un guvern de coaliție, explică Reuters.

Agenția EFE relatează că islamiștii au început să sărbătorească pe străzile capitalei marocane, după rezultatul care le întrece așteptările. De la sediul său din Rabat, PJD a anunțat deja victoria, iar secretarul general al partidului, prim-ministrul în exercițiu Abdelilah Benkiran, a mulțumit electoratului pentru reconfirmarea încrederii în el.

PJD, aflat la conducerea guvernului marocan de cinci ani, a obținut 107 locuri în parlament la precedentele alegeri, în 2011, reamintește EFE.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rezultate frumoase obţinute de CSS1 Constanţa în ţară şi în străinătate Gimnasta Ebru Gheneghez, două medalii la Gimnaziada din Maroc

11 May 2018 3931