Risc de avalnşă în masive din Bucegi şi Făgăraş

Meteorologii avertizează că se menține risc însemnat de avalanșă, respectiv de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, la peste 1.800 de metri altitudine, în masivele Bucegi și Făgăraş, conform buletinului nivometeorologic remis azi Agenţiei Agerpres.
 
Riscul de gradul trei, la peste 1.800 de metri în munții Bucegi și Făgăraș, se menține până joi la ora 20.00. La altitudine mai mică de 1.800 de metri, în masivele Bucegi și Făgăraș, riscul este moderat, de gradul doi.
 
"Stratul de zăpadă este format în profunzime din cristale fine și cristale fațetate, intercalate de cruste subțiri de gheață, iar spre sol predomină cristalele de tip cupă. Pe văi și în zonele adăpostite sunt depozite însemnate de zăpadă. La ruperea plăcilor se pot declanșa avalanșe, care în unele cazuri pot antrena și straturile mai vechi de zăpadă", explică meteorologii sibieni.
 
Riscul de avalanșă în județul Sibiu este valabil pentru zona turistică, Bâlea Lac. Turiștii sunt rugați să ceară informații de la salvamontiști și meteorologi înainte să practice orice sport de iarnă la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă măsoară în prezent 159 de centimetri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.