„River Concerto“ deschide sezonul de croaziere din Portul Constanţa

Pe 1 aprilie, ora 13, nava fluvială „River Concerto” va deschide sezonul de croaziere în Portul Constanţa. Escala va dura 3 zile, timp în care cei 160 de turişti vor avea programate excursii.

Prima navă maritimă de pasageri este programată pe 13 aprilie, aceasta fiind MSC „Sinfonia”.

Şi în acest sezon, va fi disponibilă pentru croaziere cu îmbarcare din Constanţa nava MSC „Orchestra”. Aceasta este programată să sosească de 4 ori în Portul Constanţa, itinerariul de vacanţă al acesteia cuprinzând porturi din Grecia, Turcia şi Italia.

Anul acesta va veni pentru prima dată la Constanţa nava maritimă „Aida Aura”, care are programate deja 5 escale. Aceasta are 203 metri lungime şi o capacitate de 1.700 de pasageri.

Portul Constanţa a devenit deja o destinaţie tradiţională pentru multe dintre companiile de croaziere, acestea revenind an de an, cu mai multe escale.
De exemplu, nava „Costa Deliziosa”, cu o capacitate de aproape 3.000 pasageri, are programate şase escale la Constanţa. Prima vizită va avea loc pe data de 4 mai, iar ultima, pe 18 octombrie. „Thomson Celebration” va face escală de 6 ori în acest an în Portul Constanţa, iar „Seabourn Odyssey”, de 3 ori.

Până la această dată, la terminalul de pasageri al portului Constanţa sunt anunţate 74 de escale, iar lista este în continuă actualizare. Se estimează o creştere cu circa 15% a numărului de pasageri care vor sosi în acest sezon la Constanţa, la bordul navelor de croazieră, faţă de sezonul anterior.
Multe dintre navele care aveau ca destinaţii porturile Yalta şi Odessa au modificat ruta, fără a afecta escalele la Constanţa, ba mai mult, mărind durata acestora.

În 2013, la terminalul de croaziere al Portului Constanţa, au sosit 69 de nave de pasageri, cu 54.616 turişti la bord.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.