Români cu cetăţenie americană, răniţi într-un atentat, în Indonezia

 
Cinci români cu cetăţenie americană, plecaţi în Indonezia pentru o misiune creştin-umanitară, au fost surprinşi de un atac terorist pus la cale de doi extremişti musulmani. Dintre cei cinci români stabiliţi în SUA cu cetăţenie americană şi care au participat la întâlnirea la care a avut loc atacul, patru au fost răniţi uşor, iar unul, Titel Maghiar, a fost rănit grav, intrând chiar în comă după incident.
 
Atacul terorist căruia i-au căzut victime cei cinci români a avut loc miercuri seara pe o insulă indoneziană, în timpul unei întâlniri organizate de un grup de creştini.
 
Cu un sfert de oră înainte de terminarea slujbei religioase, în locul în care erau întruniţi creştinii a intrat un bărbat cu o bombă asupra lui, pe care a declanşat-o în mulţime. În acelaşi timp, un alt bărbat a aruncat un dispozitiv exploziv pe geamul clădirii. În urma atacului, nouă persoane au murit şi 34 de persoane au fost rănite, conform rtv.net.
 
Printre cei răniţi grav în atacul terorist se află şi Emanuel Dumitru (Titel) Maghiar, un tânăr de origine română stabilit în SUA şi misionar în Indonezia.
 
Potrivit pastorului arădean Cristian Barbosu, care ţine legătura cu unul dintre românii din Indonezia, în urma atacului, Titel a intrat în comă, dar şi-a revenit.
 
 
În Indonezia trăieşte cea mai mare comunitate de musulmani din lume, 90 la sută din populaţia de 250 de milioane de locuitori fiind musulmani.
 
De altfel, în urma atacului terorist de la Charlie Hebdo, mai mulţi islamişti radicali au aprobat atentatul, iar după ce revista a publicat o nouă caricatură cu Mohamed, aproximativ 100 de islamişti radicali au protestat în faţa ambasadei Franţei din Jakarta, cerând expluzarea francezilor din Indonezia şi susţinând că "Franţa este o ţară teroristă".
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.