România, a doua creştere economică din UE

 Produsul Intern Brut al zonei euro şi al Uniunii Europene a înregistrat un avans de 0,4% în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu primul trimestru, statele membre cu cel mai ridicat ritm de creştere economică fiind Malta (1,9%), România şi Estonia (ambele cu un avans de 1,4%), potrivit datelor publicate vineri de Eurostat, informează AGERPRES.

Toate statele membre UE au înregistrat o creştere economică în trimestrul al doilea al acestui an, faţă de primul trimestru, cele mai slabe performanţe fiind anunţate de Danemarca, Grecia, Franţa şi Italia (toate cu un avans de 0,2%).

În ritm anual, în trimestrul al doilea al acestui an, raportat la perioada similară din 2017, Produsul Intern Brut al zonei euro şi al Uniunii Europene a înregistrat un avans de 2,1%. Şi în acest caz România se află printre statele membre cu cele mai bune performanţe, graţie unui avans de 4,2% în ritm anual, fiind devansată de Malta (5,7%), Polonia (5%), Ungaria (4,6%), Letonia (4,4%) şi Slovenia (4,3%).

Datele publicate de Eurostat sunt identice cu cele comunicate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 Banca Mondială a anunţat recent că economia României va înregistra un avans de 5,1% în 2018, însă a avertizat că această creştere este peste potenţial.  
 
Comisia Naţională de Prognoză indică o creştere a PIB de 6,1% în 2018, urmată de creşteri de 5,7% în 2019 şi 2020 şi de 5% în 2021.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Huțucă (PNL) “Măsurile economice ale Guvernului PNL produc efecte pozitive”

18 May 2020 3194