România continuă demersurile de consolidare a poziției sale, în cadrul inițiativei „Belt and Road”, lansată de guvernul chinez

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a participat marți, 16 octombrie 2018, la Praga, Republica Cehă, la lucrările “China Investment Forum 2018” organizat în marja Mecanismului de Cooperare China- Europa Centrală și de Est.
 
În discursul său, demnitarul român a reiterat angajamentul României de susținere a proiectelor dezvoltate în marja mecanismului de cooperare China + 16. În acest context, un accent deosebit s-a pus pe consolidarea poziției României în cadrul inițiativei „Noile Drumuri ale Mătăsii”, prin valorificarea relației tradiționale cu această parte din Asia, ca element pivot la nivel regional în dezvoltarea proiectului.
 
Secretarul de stat Pîrvănescu a avut, cu această ocazie, o serie de întâlniri oficiale cu reprezentanți din cadrul guvernului Republicii Cehe, cu Camera de Cooperare Ceho- Chineză, CITIC Group (China), PPF Group (Cehia), Bank of China, Camera de Comerț a Cehiei.

Totodată, secretarul de stat Pîrvănescu a purtat o rundă de discuții și cu președintele CzechInvest - Investment and Business Development Agency, Silvana Jirotková, pentru demararea unor parteneriate comune privind schimburile comerciale și de investiții între România și Republica Cehă.
 
Temele din cadrul evenimentului au fost axate și pe domeniile ce pot impulsiona dialogul multilateral și cooperarea regională cu Republica Populară Chineză, în vederea dinamizării schimburilor comerciale bilaterale și a investițiilor chineze. De asemenea, au fost discutate și direcțiile de interes pentru dezvoltarea relațiilor economice în formatul de cooperare „16+1” și al inițiativei „Noile Drumuri ale Mătăsii”.

Sursa foto: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei parlamentari din România, vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez

26 Mar 2024 488

Ministrul Apărării, din Marea Britanie, demis de Theresa May. Acum câteva luni fusese la Baza Aeriană de la Kogălniceanu

02 May 2019 2483

Cooperare România-China, în domeniul transporturilor şi infrastructurii

07 Jul 2018 1492

Consiliul de Securitate al ONU condamnă atacurile teroriste

15 Jul 2016 1656

Examen luat cu brio la Beijing Arbitrul Sorin Gherasim, din Constanţa, vorbeşte uzual limba chineză (galerie foto)

02 Mar 2016 6344

Minunile Dobrogei Cadranul solar de la Cumpăna, la Expoziţia „Comorile României“ din China

26 Jan 2016 3079

Mega-proiecte româno-chineze Unde a „dispărut“ parcul industrial din Constanţa, anunţat de Nicuşor Constantinescu?

03 Sep 2014 2287