România urmează să preia președinția Organizației Cooperării Economice a Mării Negre

România va prelua președinția în exercițiu a Organizației Cooperării Economice a Mării Negre, dar și a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, în semestrul II din 2015, scrie actmedia.eu.

Acest dublu mandat deschide noi oportunități care trebuie valorificate, a declarat, ieri, în prima zi a Forumului Inovării Social-Economice Dunăre - Marea Neagră de la București, senatorul Marian Vasiliev, membru în Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră.
„Tema Dunării este una interesantă pentru fiecare dintre noi. Latura parlamentară a Mării Negre cuprinde 12 țări, România fiind chiar al 5-lea contributor în această organizație și are un rol foarte important în dezvoltarea parlamentară a relațiilor bazate pe cooperarea la Marea Neagră. În calitate de membru al delegației României la Marea Neagră, doresc să vă asigur că promovarea antreprenoriatului și a proiectelor de cooperare între țările Mării Negre reprezintă una dintre priorități. Vreau să subliniez că, în cel de-al doilea semestru al anului viitor, România va prelua președinția în exercițiu a Organizației Cooperării Economice a Mării Negre, dar și a Adunării Parlamentare. Cred că acest dublu mandat de coordonare a cooperării la Marea Neagră, atât la nivel guvernamental, cât și parlamentar, ne oferă oportunități importante pe care trebuie să le propunem', a afirmat Vasiliev, citat de actmedia.eu. 
Senatorul constănțean a declarat, de asemenea, că parlamentarii trebuie implicați mai mult în domeniul care vizează dezvoltarea zonelor dunărene și a celor aflate la Marea Neagră.
Eurolink - Fundația House of Europe a organizat ieri și astăzi, cea de-a patra ediție a forumului dedicat Zilei Maritime Europene în România, eveniment aflat sub egida Comisiei Europene — DG Mare, cu sprijinul Senatului României, Ministerului Afacerilor Externe, Academiei Române și Institutului Bancar Român.
În acest an, genericul forumului este „Promovarea unui Antreprenoriat Inteligent în contextul inovării pentru Regiunea Dunăre - Marea Neagră”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.