Românul căpitan de vas răpit în Nigeria ar fi fost, de fapt, reţinut pentru furt de carburanţi!

 
Românul căpitan de vas despre care presa locală a scris că ar fi fost răpit şi eliberat, azi, în Nigeria ar fi fost, de fapt, reţinut de autorităţi pentru furt de combustibil! Potrivit unui comunicat al Ministerului Român al Afacerilor Externe, românul şi inginerul navei sunt, de fapt, cercetaţi, după ce armatorul i-a reclamat că ar fura carburanţi. Inițial, publicaţia locală Daily Mail relatase că românul ar fi fost eliberat după ce a fost ținut ostatic într-un hotel din Nigeria. 
 
Iniţial informaţia fusese că românul, căpitanul unei nave-cargo a fost ţinut ostatic în Nigeria timp de două săptămâni. Acesta a fost eliberat de membri ai Forţelor Navale nigeriene, potrivit site-ului AllAfrica.com, citat, azi-dimineaţă, de Mediafax.
 
Cei doi străini au fost răpiţi din oraşul Sapele (sudul Nigeriei) de doi oameni de afaceri, un german şi un belgian, care urmau să ceară o răscumpărare pentru eliberarea lor. Cei doi ostatici au fost eliberaţi într-o intervenţie a membrilor Forţelor Navale nigeriene la Hotelul Broadwell din localitatea Warri, mai scria azi-dimineaţă sursa citată.

Sursa foto: stirile.rol.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

VASILE

04 Jan, 2015 15:40

MAE contrazice membri fortelor navale nigeriene care spun ca i=au eliberat? MAE contrazice arestarile facute ptr rapire in Nigeria? MAE ofera un comunicat care le da o bila neagra propriului cetatean si lituanian? MAE scoate in evidenta o suspiciune a unui armator strain fara sa cerceteze dreptul la nevinovatie a propriului cetatean? oare care sunt interesele in acest comunicat? Politia a declarat nevinovat cetateanul roman ptr lipsa de dovezi impotriva acestuia, retinerea s-ar fi efectuat ptr maxim 48 ore nu 2 saptamani sechestru la hotel. Din 2006 au fost rapiti romani in zona si comunicatul MAE cum sustine romanii? Sa intelegem de la MAE ca presa locala nigeriana nu stie ce se intampla in tara lor dar MAE stie mai bine ca ei desi nu isi apara proprii cetateni romani aflati la anaghie?

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.