Stiri calde

​Rompetrol Downstream a deschis o nouă stație sub franciza Rompetrol Partener în oraşul Filiaşi, judeţul Dolj

Rompetrol Downstream – divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis o nouă stație sub franciza Rompetrol Partener în oraşul Filiaşi, judeţul Dolj. Stația a fost construită și este operată de firma Azalis, care deține și alte 6 unități Rompetrol Partener în regiune, informează un comunicat transmis de Rompetrol Downstream. 

“Alături de partenerii noștri, continuăm împreună să creștem și să venim în întâmpinarea clienților noștri cu produse și servicii de calitate. Aceasta este a 114 stație deschisă sub brandul Rompetrol Partener, un sistem de franciză care le oferă acestora experiența, cunoștințele și sprijinul companiei în gestionarea și dezvoltarea unui business cu carburanți la standarde internationale” declară Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International și Director General al Rompetrol Downstream.

Cu o investiție estimată la circa 1,2 milioane USD, noua stație din Filiași oferă clienților prin 3 pompe de ultimă generație (dintre care 2 cu debit marit) gamele de carburanți Efix și EfixS – produse de cea mai mare rafinărie din România – Petromidia Năvodari, dar și posibilitatea folosirii serviciul de plată Fill&Go.

Stația este dotată și cu punct de alimentare cu gaz petrolier lichefiat, spălătorie auto (inclusiv pentru microbuze), zone de magazin și bar, localitatea fiind un important nod rutier al regiunii Oltenia. Investiția va avea și un impact social, atât prin cele 19 locuri de muncă nou create, cât și prin impozitele locale generate de activitatea stației.

Conceptul Rompetrol Partener a fost lansat în 2002 și a vizat încă de la început crearea unui program coerent, dar și cultivarea unei relații corecte și benefice pentru ambele părţi - pentru Rompetrol extinderea la nivel național a rețelei de distribuție carburanți, în timp ce pentru partener modernizarea staţiei si creşterea vânzărilor prin asocierea cu un brand puternic.

Pe lângă accesul la o rețea națională de benzinării, intrarea sub umbrela francizei Rompetrol Partener asigură aprovizionarea cu carburanții Efix și EfixS, accesul la portofoliul de clienți Rompetrol, dar și investiția Rompetrol în semnalistica stației și sistemul informatic de gestiune a vânzărilor de carburanți. Mai mult, stațiile operate in franciză primesc suportul Rompetrol în ceea ce privește standardele de operare, instruirea angajaților din stații și accesul la campaniile naționale de marketing. De asemenea Rompetrol oferă partenerilor posibilitatea extinderii afacerii din benzinărie cu servicii conexe: GPL, butelii și alte servicii.

“Franciza Rompetrol Partener a evoluat odată cu compania noastră și a pus accent pe performanță, calitate și alinierea la standardele europene. În ultimii trei ani, stațiile din franciza Rompetrol Partener au trecut printr-un proces accelerat de rebranding și aliniere la noile elemente de identitate vizuală ale brandului Rompetrol. În paralel cu dezvoltarea rețelei existente de stații deschise în francize, în perioada 2017-2018 s-au deschis 12 astfel de stații. Ne dorim că în perioada 2019-2023 să atingem un ritm anual de creștere de cel puțin 10 noi unități” adaugă Vlad Rusnac.

Dezvoltarea și implementarea din 2013 a unui nou concept al stațiilor Rompetrol s-a reflectat și la nivelul unităților gestionate de partenerii companiei. Conform studiilor interne, clienţii apreciază noua imagine a staţiilor, în linie cu trendul ascendent privind consumul mediu lunar, recunoașterea mărcii Efix şi poziţionarea acestuia ca lider în rândul brandurilor de carburanţi, notorietatea spontană privind recunoaşterea marcii Rompetrol ca brand de succes, dar şi o dublare a popularităţii serviciului Fill&Go.

Rompetrol Downstream opera la nivel național la finele lunii septembrie a acestui an un număr de 895 puncte de comercializare carburanți (stații proprii, stații Rompetrol Partener, stații Rompetrol Expres, baze interne de 9 si 20 metri cubi), în creștere cu 102 de unități față de perioada similară din 2017. La acestea se adaugă și 6 depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești), dar și cele 3 stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Rompetrol Downstream împreună cu Rompetrol Gas au reușit în perioada ianuarie - septembrie 2018 o creștere cu 8% a cantităților totale de carburanți comercializați (benzină, motorină, GPL) pe plan intern, de la circa 1,69 milioane tone în primele nouă luni din 2017 la 1,82 milioane tone.

Pe segmentul de retail, companiile au consemnat o majorare cu 2% a volumelor comercializate, evoluția fiind susținută de programului de rebrading al benzinăriilor Rompetrol și a punctelor de distribuție GPL auto, continuarea programelor de optimizare și reducere a costurilor operaționale, dar și de finalizare a 4 noi stații proprii (București – Bragadiru, Bacău, Baia Mare și Sovata).

Pe segmentul de en-gros, aceasta și-a extins prezența de la începutul anului cu 85 de noi baze interne de 9 și 20 metri cubi, cantitățile totale vândute pe acest canal fiind cu 17% în primele nouă luni ale anului peste cele din perioada similară a anului trecut.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiţii în sectorul energetic din România Două proiecte noi, aprobate de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român

31 Mar 2020 746

Rompetrol susține cu carburanți autoritățile din Republica Moldova, în lupta împotriva răspândirii virusului COVID-19

25 Mar 2020 863

În lupta împotriva COVID-19 în România Rompetrol va dona carburant pentru transportul medical de urgență şi va finanţa achiziționarea de echipament şi kituri de testare

23 Mar 2020 673

Rompetrol Well Services-măsuri pentru protejarea angajaților și partenerilor din zona punctelor de lucru

21 Mar 2020 1937

Rezultate operaționale record pentru Rompetrol Rafinare, în 2019

27 Feb 2020 422

Sistem de recuperare GPL de ultimă generaţie, implementat de Rompetrol Rafinare la nivelul rafinăriei Petromidia

25 Feb 2020 731

Combustibili de înaltă calitate de la Petromidia Staţie de carburanţi modernizată, inaugurată la Chişinău de Rompetrol Moldova

21 Jan 2020 692

Carburant premium de iarnă, produs în premieră la rafinăria Petromidia ​

13 Jan 2020 872

Felix Crudu Tesloveanu, noul director general al Rompetrol Rafinare

19 Dec 2019 735

Precizări ale DIICOT cu privire la finalizarea cazului “Rompetrol II”

10 Dec 2019 504

Poziția KMG International și a grupului KMG Rompetrol privitor la finalizarea cazului “Rompetrol II”

10 Dec 2019 487

Contribuţie la proiectul de dezafectare a platformei Gloria Rompetrol Well Services, servicii petroliere în largul Mării Negre

06 Dec 2019 1167

20 de benzinării, inaugurate în România de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român

03 Dec 2019 528

Activitatea operaţională a Rompetrol Rafinare SA, motorul creşterii vânzărilor de carburanţi

16 Nov 2019 1515

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul Gheorghe Hagi, lt.-col. Daniel Mihai Ferencz şi Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, mesaje de Ziua Dobrogei

15 Nov 2019 2987