Rovana Plumb „Nu s-a pus problema în PSD ca Președintele României să fie suspendat din funcție“

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a declarat că e posibil ca o reuniune a CEx al PSD să aibă loc săptămâna viitoare, ședință în care va fi luată o decizie în legătură cu o nouă propunere pentru Ministerul Dezvoltării, după ce Lia Olguța Vasilescu a anunțat că își retrage candidatura, conform RomaniaTV.net.  
 

 ”Olguța Vasilescu este un bun profesionat. O cunosc de ani de zile și ar fi făcut față cu brio la Ministerul Dezvoltării, dar ca om de partid, ca fiecare dintre noi am înțeles că acum e mai important ce se întâmplă cu România. Eu sper ca domnul Iohannis să pună capăt acestui tip de joc politicianist și să facă nominalizarea la cele două ministere. Probabil că săptămâna viitoare vom avea un Comitet Executiv pentru că știți că toate hotărârile se decid la propunerea premierului Viorica Dăncilă, pentru că avem nevoie de continuitate și de a face față la toate solicitările care vin de la Bruxelles, în cadrul Președinției Consiliului UE pe care o exercităm. Nu pot să spun că nu au fost înregistrate progrese în dosare. Toate legile care se dezbat la nivelul UE, care sunt adoptate, fiecare dintre ele au impact asupra cetățenilor", a afirmat Rovana Plumb, miercuri la România TV.


Întrebată dacă are vreo garanție că șeful statului va numi noua persoană propusă pentru Dezvoltare, aceasta a spus că Guvernul trebuie să funcționeze în parametri normali și de aceea speră ca, în al doisprezecelea ceas, Klaus Iohannis să dea dovadă de raționalitate. Plumb a adăugat că nu s-a pus problema în PSD ca Președintele României să fie suspendat din funcție.

„Nici nu s-a pus problema vreo clipă în PSD, cel puțin în Comitetul Executiv, de a se lua o astfel de decizie (suspendarea președintelui României – n.r.) pentru că suntem raționali și conștienți că românii s-au săturat de scandal și pe de altă parte avem nevoie să mergem mai departe cu programul de guvernare. Nu avem nicio garanție. Am văzut până acum ce s-a întâmplat, mă refer la legi contestate la CCR, s-au înregistrat întârzieri. Cred că nu putem să avem niciun fel de garanție că lucrurile acestea se vor întâmpla - nominalizarea la cele două portofolii. Eu sper ca, în al doisprezecelea ceas, să dăm dovadă de raționalitate politică pentru ca Guvernul să funcționeze la maximă performanță", a conchis Plumb.


Reacția Rovanei Plumb vine în contextul în care Lia Olguța Vasilescu și-a retras, marți seara, candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Ea precizează că a luat decizia în urma unei discuții cu președintele PSD și că un atac la CCR ar însemna prelungirea perioadei de blocaj al activității guvernamentale.

Președintele Klaus Iohannis îi transmisese premierului Viorica Dăncilă că o refuză pe Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării și că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi șef al Dezvoltării. În scrisoare nu a precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Şeful statului a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare şi Transporturi, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleaşi nume.

Sursa: RomaniaTV.net.  
Sursa foto: rovanaplumb.ro

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorica Dăncilă a convocat CEx al PSD, la Parlament

01 Oct 2019 773

Viorica Dăncilă „Vom face o nouă propunere de comisar european"

30 Sep 2019 858

Tăriceanu a reacţionat. Ce spune liderul ALDE despre respingerea Rovanei Plumb

30 Sep 2019 1000

Rovana Plumb a făcut declaraţii despre decizia comisiei JURI. Ce a spus aceasta

30 Sep 2019 959

JURI a respins agenda iniţială a reuniunii sale în care urma să dezbată şi situaţia Rovanei Plumb

30 Sep 2019 837

Viorica Dăncilă - „Rovana Plumb are, în continuare, susținerea mea necondiționată”

28 Sep 2019 1105

Ion Stelian (USR) - „Rovana Plumb, trimisă la plimbare de Comisia Juridică a Parlamentului European“

27 Sep 2019 967

Rovana Plumb, respinsă pentru postul de comisar european

26 Sep 2019 1099

Făgădău despre Plumb - „Va fi un comisar european nu bun, ci foarte bun!“

11 Sep 2019 1055

Rovana Plumb, propusă pentru portofoliul Transporturi în Comisia Europeană

10 Sep 2019 1025

Rovana Plumb, expresia puterii politice de la Bucureşti Robert Turcescu (PMP) - „A ajuns comisar european. Europo, te-ai scos!“

10 Sep 2019 1670

Comisia Europeană Rovana Plumb, pe lista comisarilor europeni

09 Sep 2019 956

LIVE TEXT Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, prezentă la Constanţa, la Şcoala de vară a femeilor (galerie foto + video)

30 Aug 2019 3675

Programul complet al Şcolii de Vară a Femeilor Social-Democrate Mamaia. Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor şi-au anunţat prezenţa

29 Aug 2019 1298

Rovana Plumb (PSD) - „Dorim ca românii să trăiască mai bine în ţara lor, iar România să se bucure de respect în cadrul Uniunii Europene“

22 May 2019 1394