Rudel Obreja, condamnat în dosarul Gala Bute. Ce a declarat după aflarea sentinței din dosar

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a declarat marţi că decizia Instanţei supreme prin care a fost condamnat la cinci ani închisoare în dosarul 'Gala Bute' este "o mare mârşăvie" şi a felicitat-o pe Elena Udrea pentru că a plecat din ţară, transmite Agerpres.ro. 
 

"Eu zic că am primit-o cu demnitate (decizia - n.r.). Asta este situaţia. Este o decizie pe care trebuie să o respect, nu o accept. Adică nu sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat. Este o mare mârşăvie. Am spus pe parcursul celor şapte ani de când mă plimbă prin instanţă şi îşi bat joc, am spus lucrurile astea, însă aici s-a ajuns. Sunt într-o ţară în care legea trebuie să o respectăm. Dacă asta este decizia oamenilor ăstora, eu o respect, pentru că aşa trebuie să fac. (...) Eu am fost plecat din ţară, m-am întors în ţară, aici am familie, copii, aici este viaţa mea, e ţara mea. Am făcut multe pentru ţara asta şi voi face în continuare. Se pare că cine face ceva pentru ţară este ostracizat. Sunt un luptător, un om demn, nu va fi un final aici, voi lupta până la ultima suflare, dreptatea se va face până la urmă. (...) Acesta a fost un dosar la comandă", le-a spus Obreja jurnaliştilor prezenţi în faţa casei sale, în timp ce îşi punea bagajele în maşină.

 

Întrebat cum comentează decizia Elenei Udrea de a pleca din ţară, Obreja a declarat: "O felicit pe doamna Udrea că a reuşit să nu fie în închisoare. Nu merita să fie în închisoare, aşa cum nici eu nu merit să stau în închisoare. Dânsa a putut să facă asta, eu nu am putut să fac lucrul ăsta. Fiecare este cu treaba lui în viaţă. Nu am niciun fel de resentiment faţă de nimeni dintre cei din dosar. Restul, vom vedea. Viaţa merge mai departe şi avem timp să ne socotim cu tot şi cu toate".

 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o definitiv, marţi, pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu, iar Rudel Obreja a primit cinci ani închisoare cu executare.
 
Celelalte pedepse în dosar sunt: Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, trei ani de închisoare cu executare; Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.
 
Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto: Facebook/Rudel Obreja

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rudel Obreja implicat într-un accident mortal pe autostradă. Ce a postat Obreja, pe Facebook, după accident

20 May 2019 5627

Ultimă oră! Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja eliberați din penitenciar

19 Dec 2018 831

Excepţie ridicată de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja în dosarul "Gala Bute"

12 Jun 2018 1487

UPDATE. Decizie definitivă. Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare

05 Jun 2018 2837

Primele declarații ale lui Rudel Obreja despre condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare

28 Mar 2017 3334

Veste bună pentru Elena Udrea

20 Dec 2016 2587

Dosarul „Gala Bute" Procurorii s-au opus desecretizării unor note informative de la SRI

11 Nov 2016 1312

Doroftei, adus cu mandat la ÎCCJ în dosarul Gala Bute

19 Oct 2016 1682

Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu suspendare

23 Mar 2016 1396

Planul de reorganizare a SC Moldova Estival 2002 SA, respins Firma fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, în faliment

09 Sep 2015 3121

Rudel Obreja a fost condamnat la trei ani de închisoare

17 Jun 2015 1299

Elena Udrea, adusă la ÎCCJ

05 May 2015 1278

Elena Udrea, Facebook şi postările Echipei de comunicare

26 Apr 2015 2159

Elena Udrea rămâne în arest preventiv

23 Apr 2015 1789

Elena Udrea află joi dacă părăseşte arestul

30 Mar 2015 1139