S-a încheiat la Şcoala de Aplicaţie Navală cursul de conducere a ambarcaţiunilor

În perioada 25 - 28 iunie, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale a organizat Cursul de conducere a ambarcaţiunilor, care a avut ca obiective însuşirea cunoştinţelor privind calităţile nautice şi evolutive ale ambarcaţiunilor, cunoaşterea mijloacelor de salvare şi a regulilor de prevenire a coliziunii pe mare, precum şi executarea activităţilor de supravieţuire pe mare.
     Activităţile s-au desfăşurat la Grupul de pregătire marinărească şi sporturi nautice pe ambarcaţiuni cu rame, vele şi de tip RHIB şi au vizat formarea şi dezvoltarea deprinderilor practice pentru: executarea 
manevrelor de plecare/acostare de la/la cheu, om la apă; executarea manevrei cu ambarcaţiunile în diferite situaţii. manevra de plecare/acostare de la/la cheu; determinarea şi măsurarea unor elemente de hidrologie şi meteorologie; modul de determinare a deviaţiei magnetice şi drumului adevărat.
La bazinul de înot s-au executat antrenamente pentru rolul de abandon al navei şi folosirea mijloacelor de salvare colective (colac de salvare, vesta de salvare, plută colectivă de salvare).
La finalizarea cursului, cursanţii au primit certificate de absolvire, valabile pentru ambarcaţiunile de la bordul navelor militare. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Transformarea Școlii de Aplicaţie a Sublocotenţilor de Marină în Şcoala Navală Superioară de Marină – „Scopul școlii este de a da instrucţiune superioară, teoretică şi practică ofiţerilor de marină“

29 Oct 2021 3059

Să ne bucurăm de iarnă. Militarii din Forțele Navale și omul de zăpadă. Mai înalt ca ei!

22 Jan 2017 7128

Ei sunt viitorul Forţelor Navale Ceremonie de absolvire la Academia Navală

29 Jul 2014 2584

Se depune jurământul la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale

28 Jun 2014 3203

La Şcoala de Aplicaţie Navală de la Mangalia soldaţii voluntari încep pregătirile

09 May 2014 2790