S-a încheiat Regata Internațională Cupa Dobrogei la Yachting. Ministrul sportului a participat la eveniment

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă a participat, ieri, după-amiază, la invitaţia Clubului Nautic Român, la festivitatea de premiere a celei de-a V-a ediţii a Regatei Internaţionale Cupa Dobrogei, competiţie oficială din calendarul Federaţiei Române de Yachting, organizată în perioada 8-11 iunie la Eforie Nord.
 
Evenimentul s-a desfăşurat la Eforie Nord, pe terasa Complexului de odihnă Luminiţa administrat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa (DJST), din Eforie Nord. La festivitatea de premiere, alăturii de atleţii competitori din România şi Bulgaria, echipele tehnice ale cluburilor şi membrii Comitetului de Cursă (arbitri) participat, alături de ministrul, Elisabeta Lipă, şi Comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Daniel Căpăţînă – reprezentant al Statului Major al Forţelor Navale, Caludiu Teliceanu, director executiv al DJST Constanţa, rectorul Universităţii de stat Ovidius, prof. dr. Sorin Rugină şi primarul Oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, care a lansat invitaţia de a relua organizarea regatei pe Lacul Techirghiol, acolo unde a şi debutat la prima ediţie.
La sfârşitul celor trei zile de competiţie pe Marea Neagră, cu vânt bun, şi o mare agitată până la gradul 2-3 Bf, la coastă (doar în ultima zi), calculele Comitetului de Cursă au indicat faptul că pentru al treia ediţie consecutiv, Trofeul transmisibil CUPA DOBROGEI fiind înmânat de ministrul Sportului şi Tineretului, echipei clubului OMK Nessebar 2000, cei care au avut şi cea mai numeroasă participare, la cele mai multe clase şi categorii   competiţionale. De altfel, partenerii bulgari au şi trimis la regata de la Eforie cele mai multe cluburi şi atleţi, din 47 de echipaje înscrise în competiţie la Secţiunea Centreboards (veliere mici), flotila românească fiind reprezentată doar de opt veliere, de la Clubul Nautic Român (organizator) şi C. S. Electrica-Constanţa.
Regata Internaţională Cupa Dobrogei la yachting deschisă tuturor claselor de veliere sportive din categoria Centreboards a fost iniţiată de Clubul Nautic Român şi Morski Klub Balchik în anul 2011, fiind încrisă concomitent în calendarele federaţiilor de yachting din cele două ţări şi găzduită alternativ de cluburile organizatoare din România şi Bulgaria, ca unicul concurs transfrontalier de yachting, din Europa. Ajunsă la cea de-a cincea ediţie, competiţia velistică s-a desfăşurat în 2016 sub titulatura CUPA DOBROGEI,  ca urmare a asocierii la Autoritatea Organizatoare a C. S. Black Sea Competition, alături de Clubul Nautic Român şi Morski Klub Balchik, şi a creării secţiunii pentru yachturi (Keelboats) – Regata Internationala Poseidon-Balchik. Parteneri ai evenimentului au fost Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Statul Major al Forţelor Navale, Spitalul Isis, Garda de Coastă şi Agenţia Română pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare.
 
Pentru Regata Internaţională Cupa Dobrogei (Centreboards) au fost acordate premii constând în cupe – pentru primul loc adjudecat la clasele şi categoriile de concurs şi diplome şi medalii şi pentru primii trei clasaţi la toate clasele şi categoriile competiţionale şi doar diplome pentru locurile 4 şi 5.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Yachting Constănțeanca Ebru Bolat, pe primul loc la regata de la Hvar (Croația). Aproape 60 de sportivi au luat startul (GALERIE FOTO)

07 Jan 2023 1871

Jocuri marinărești și foc de artificii Ziua Marinei Române, sărbătorită de Sindicatul Liber al Navigatiorilor

14 Aug 2019 2807

Județul Constanța Regata Halloween la Baza sportivă Techirghiol

24 Oct 2018 2525

Regata Internaționala Cupa Dobrogei, la cea de-a VII-a ediție

04 Sep 2018 2482

Peste 30 de ambarcațiuni din România și Bulgaria participă la regata Setsail Black Sea de la Limanu

18 May 2018 1897

SetSail Black Sea Regatta deschide sezonul de competiții de yachting din România (galerie foto)

17 May 2018 1805

Dorel Nacou, de la Clubul Nautic Român Constanţa, primul navigator român solitar care se înscrie în traversarea Oceanului Atlantic

01 Nov 2017 2283

Dorel Nacou, primul român care traversează în solitar Oceanul Atlantic în cadrul unei regate de veliere

31 Oct 2017 2786

Cea de-a VI-a ediţie a Regatei internaţionale Cupa Dobrogei la start. Peste 80 de veliere vor participa

12 Sep 2017 2662

Cupa Dobrogei - Începe cel mai mare eveniment sportiv de yachting organizat în Eforie Nord

07 Jun 2016 2847

Eveniment nautic Ultima etapă din Romania Cup 2015 este găzduită de Marina Eforie

26 Aug 2015 2182

Ultima regată de yachting a verii pe Lacul Techirghiol

19 Aug 2015 2530

Regatta Poseidon 2015 - regalul nautic al verii, la Marina Eforie

17 Jun 2015 1557

Constanţa a intrat în Cartea Recordurilor

20 Jan 2015 2164

Constanţa, în Cartea Recordurilor Rezultatele finale la Regata Bart’s Bash vor apărea în două luni

23 Sep 2014 2020