S-a mai stins o legendă A murit compozitorul coloanei muzicale pentru filmul Dracula

Pianistul şi compozitorul polonez Wojciech Kilar, care a fost nominalizat la premiile BAFTA pentru muzica din filmul lui Roman Polanski "Pianistul/ The Pianist", a murit la vârsta de 81 de ani, în oraşul său natal, Katowice, în sudul Poloniei, după o luptă îndelungată cu boala, notează bbc.co.uk.
Wojciech Kilar a creat coloana sonoră pentru filme ca "Dracula" şi "A noua poartă/ The Ninth Gate".
Muzica din filmul "Dracula" i-a adus premiul din partea Societăţii Americane a Compozitorilor, Autorilor şi Editorilor, în 1992.
Se pare că Francis Ford Coppola i-a dat mână liberă în a compune partiturile pentru "Dracula" şi se spune că, atunci când regizorul american l-a întrebat pe Kilar cum face de creează astfel de piese, compozitorul polonez i-a răspuns criptic: "Trebuie să locuieşti în Katowice".
Născut în 1932, Wojciech Kilar a studiat pianul şi compoziţia în Polonia şi a absolvit State Higher School of Music în Katowice, în 1955.
Inspirat de munca lui Claude Debussy şi Maurice Ravel, Wojciech Kilar a cofondat Karol Szymanowski Society, în 1977, munca sa cuprinzând cântece folk poloneze şi muzică catolică bisericească.
sursa: realitatea.net


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.