S-a reluat pescuitul în Delta Dunării. Pescari, atenţie la restricţii!

După aproape două luni de prohibiţie, pescuitul sportiv şi cel comercial s-au reluat, în Delta Dunării. Pescuitul la ştiucă este permis doar cu eliberarea capturilor.

Potrivit Agerpres, la început de sezon, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Muşetescu, le-a recomandat pescarilor sportivi care ajung în zonă, să se informeze cu privire la locurile în care pescuitul este posibil legal, dat fiind că în zonele strict protejate această activitate este interzisă.

Delta Dunării nu există pentru ca ei (pescarii sportivi - n.r.) să vină să se distreze şi să plece cu saci cu peşte acasă. Delta Dunării, aşa cum este astăzi, este un loc perfect pentru orice pescar să se simtă bine, să-şi exercite pasiunea, să vină pentru trofee dacă vrea şi le găseşte, să-şi facă nişte poze şi, în cazul ştiucilor, să elibereze capturile. În restul speciilor, pot fi reţinute legal cinci kilograme pe zi. Atenţie, nu peşte sărat sau filetat, pentru că este peşte procesat şi trebuie să existe o dovadă a provenienţei, a declarat presei Mălin Muşetescu.

Şi pescarii comerciali şi-au început miercuri activitatea în Deltă, ei având în acest an dreptul să captureze o cantitate totală de 4.738,5 tone de peşte, după ce anul trecut au avut dreptul legal să captureze 4.043 tone de peşte.

Pentru pescarii comerciali am o singură recomandare: să respecte legea! Dacă o respectă, suntem bine, mai pescuim şi anul viitor, a menţionat guvernatorul Rezervaţiei.

Cei aproape 1.000 de pescari comerciali din Delta Dunării îşi vor desfăşura activitatea în perioada imediat următoare, în baza actelor primite de la Administraţia RBDD anul trecut, instituţia statului prelungindu-le valabilitatea.

Am suplimentat numărul angajaţilor care se ocupă temporar de acest lucru (emiterea noilor acte pentru pescarii comerciali - n.r.) la Serviciul Reglementări şi avem probleme mari, pentru că avem oameni puţini la Reglementări. Este multă birocraţie pe care o reclamă şi pescarii, şi cei care lucrează la noi, dar asta e legea, a mai spus guvernatorul Rezervaţiei.

Începând din acest an, pescarii sportivi care vin în Deltă nu mai au dreptul să oprească niciun exemplar de ştiucă, din cauza scăderii efectivelor acestei populaţii apărută pe fondul supraexploatării comerciale.

Anul trecut, pescarii comerciali din Deltă au depăşit cota alocată la ştiucă cu 47,6 tone, iar anul acesta ei vor avea dreptul să captureze o cantitate totală de 312,8 tone.

Pescarii sportivi care ajung în Deltă nu trebuie să plătească decât tariful de acces în Delta Dunării, care variază de la 5 lei la 30 de lei, în funcţie de perioada de valabilitate a acestuia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Mondială a Apei, marcată la Tulcea (FOTO)

22 Mar 2024 589

ARBDD Întâlnire cu fermierii din zona brațului Chilia privind desfășurarea activităților agricole și creșterea animalelor în Delta Dunării

15 Mar 2024 394

Administratia Rezervației Biosferei Delta Dunării Pelicanii creți, deja la clocit pe Insula Ceaplace! (VIDEO)

12 Mar 2024 518

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt puternic! Lista localităților vizate

12 Mar 2024 463

Operațiune de salvare în Delta Dunării Doi adulți și un copil, surprinși de un incendiu de vegetație uscată

10 Mar 2024 663

Noi resurse valorificabile în perimetrul Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”

07 Mar 2024 367

Garda de Coastă Peste 1.000 metri de plase mono-filament cu 243 kilograme de pește scoase dintr-o zonă strict protejată a Biosferei Deltei Dunării

01 Mar 2024 402

ARBDD Cuiburi artificiale pentru dumbrăvence în Rezervația Biosferei Delta Dunării (FOTO)

28 Feb 2024 536

Întâlnire și discuții la ARBDD pe tema gestionării șacalului auriu în Delta Dunării

24 Feb 2024 516

Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării” din municipiul Tulcea găzduiește expoziția „Pești marini și oceanici”

22 Feb 2024 696

Pompierii din Tulcea, prietenii copiilor din Deltă. Vizită educativă la Școala din Letea (FOTO)

20 Feb 2024 412

Prognoza INHGA pentru debitele Dunării în perioada 17 - 24 februarie

18 Feb 2024 534

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 653

Fondul de Garantare a Creditului Rural cere insolvența Grupului de Fermieri Delta Dunării Cooperativa Agricolă

11 Feb 2024 646

Licitații Tulcea Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării cumpără combustibil pentru energie și încălzire. Detalii despre firma câștigătoare (DOCUMENT)

06 Feb 2024 708