S-a stins o stea a filmului indian. Doliu la Bollywood (video)

Este doliu la Bollywood. Veteranul actor Saeed Jaffrey, care a apărut în filme precum „Shatranj Ke Khiladi”, „Ram Teri Ganga Maili” sau „Gandhi” s-a stins din viaţă, duminică, la 86 de ani, anunţa aseară în ediţia sa on line The Telegraph.co.uk.

Vestea a fost dată de nepoata actorului, Shaheen Aggarwal. „Astăzi, o generaţie de Jaffrey a murit. Saeed Jaffrey s-a alăturat fraţilor şi surorii lui. Întreaga familie Jaffrey îţi spune adio omule frumos. Ne vedem în Rai!”
Saeed Jaffrey a jucat și în filme americane, alături de mari actori, precum Sean Connery, Michael Caine şi Ben Kingsley.
Saeed Jaffrey s-a născut pe 8 ianuarie 1929.
Bollywood este supranumele (glumeț) al caselor de filme în limba Hindu scrie wikipedia.org. Producția filmelor are loc în Mumbai (Bombay). Denumirea „Bollywood” a apărut prin anii 1970, fiind dată după numele studiourilor americane din Hollywood. „Bombay” este numele vechi al orașului indian „Mumbai”. Cetățenii indieni dezaprobă porecla „Bollywood”, ei nefiind de acord cu denumirea de origine străină. Studiourile mai cunoscute de aici sunt Filmalaya și Film City; ele produc anual circa 200 până la 250 de filme în limba hindu.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE-O actriță de la Bollywood s-a spânzurat. Avea doar 24 de ani

02 Apr 2016 6009

Melodia Zilei Loredana Groza – Val după val

29 Jul 2015 3142

„Bollywood Night” Continuă petrecerile în Bellagio Club Mamaia

06 Jul 2015 1994