S-au înmulțit cazurile de piratare a conturilor de Skype

Cazurile de piratare a conturile de Skype s-au înmulțit de câteva săptămâni, hackerii exploatând vechi baze de date obținute ilegal de pe site-uri de vânzare la licitație, relatează Le Soir, potrivit Agerpres.
 
Conform Microsoft, securitatea Skype nu a fost compromisă, hackerii exploatând în realitate vechi baze de date obținute ilegal de pe site-uri de vânzare la licitație. 'Log in'-urile folosite pentru a pirata conturile ar fi legate de alte site-uri de internet piratate în cursul ultimilor ani, hackerii testând diferite combinații pentru a se conecta la conturile victimelor.
 
Totuși, Le Soir scrie că oamenii nu ar trebui să-și facă griji pentru securitatea conturilor lor de Microsoft pentru că hackerii ar folosi în realitate vechile date de autentificare ale utilizatorilor serviciului pentru a se conecta la conturile de Skype și a trimite mesaje sponsorizate tuturor contactelor. Deci nu se pune problema accesului la datele ID-ului de Microsoft, care le permite utilizatorilor de Microsoft să aibă acces la contul lor de Outlook, la Xbox.com sau pe calculatoarele lor cu sistemele de operare Windows 8 sau Windows 10.
 
Microsoft are practic două modalități de autentificare pentru conectarea la contul de Skype: ID-ul de Microsoft, care este în prezent securizat printr-o metodă de autentificare în două etape, și 'log in'-ul pentru Skype, pe care majoritatea utilizatorilor serviciului nu l-au modificat probabil de ani de zile.
 
Totuși, chiar conturile pentru care ID-ul de Microsoft și 'log in'-ul pentru Skype erau fuzionate ar fi expuse și chiar activând autentificarea în două etape utilizatorii serviciului nu ar fi pe deplin protejați.
 
Până acum, hackerii vietnamezi care ar fi la originea atacurilor s-au mulțumit doar să trimită linkuri pentru motorul de căutare Baidu tuturor contactelor conturilor piratate, ceea ce înseamnă că nu va fi utilizat creditul pentru apeluri și nici datele persoanele ale utilizatorilor. Totuși, recomandă autorul articolului din Le Soir, ar fi bine ca fiecare posesor al unui astfel de cont să recomande contactelor sale să nu deschidă linkurile trimise de pe propriul cont dacă remarcă pe acesta o activitate suspectă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAIIntervenția telefonică a ministrului Afacerilor Interne Cătălin Predoiu

13 Dec 2023 491

ZIUA LIVE. Co-președintele AUR, George Simion, despre relația cu ÎPS Teodosie - „Este unul dintre cei mai curajoși ierarhi ai neamului românesc. Îmi este și duhovnic”

25 Feb 2022 4186

ZIUA LIVE. George Simion „AUR nu s-a aliat cu PMP”

24 Feb 2022 1783

#ConstanțaEsteBine - Noutăți de la Centrul Natura Constanța Cărțile scrise de dr. Sorina Soescu pot fi citite în format e-book

03 Aug 2020 5948

Banc Ai viaţă?

17 Jun 2017 1694

Constantanoastra.ro Revanşa tătarilor orfani în faţa Moscovei

16 May 2016 2247

Orange anunță un nou parteneriat cu Microsoft

13 Nov 2015 1217

Anunț pentru internauți Din cauza unor probleme ale Microsoft, unul dintre cele mai importante programe nu funcționează

21 Sep 2015 1614

Liceul Teoretic „Traian” va inaugura un laborator multimedia

26 Sep 2014 2483