Stiri calde

Sancțiuni la Spitalul Județean de Urgență Constanța după vizita ministrului Sănătății. Asistenta șefă de la Neurologie, demisă

Conducerea SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța a finalizat ancheta internă demarată în cursul zilei de luni, după vizita inopinată a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Conform legislației în vigoare, s-au luat următoarele măsuri: 
- încetarea mandatului de asistent șef interimar pentru asistenta din Secția Clinică Neurologie;
- acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secției UPU-SMURD Constanța, care a fost de serviciu în zona de triaj, în data de 07.04.2019;
- Directorul de Îngrijiri a primit o atenționare privind intensificarea controalelor pe secțiile unității, în consecință, au fost demarate verificări în toate secțiile.
         

„Menționăm că niciuna dintre salariate nu a mai fost sancționată până în prezent iar deciziile au fost luate în conformitate cu prevederile legale din Codul muncii, coroborat cu prevederile Regulamentului Intern al SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța” - au mai transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Măsuri s-au luat și la nivel administrativ. În secția de neurologie vor fi demarate lucrări de igienizare. O procedură similară a avut loc și în anul 2016 iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul (paturi, saltele, noptiere, mese și scaune). Facem însă precizarea că secția Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării secției Obstetrică Ginecologie 1.

„Totodată, conducerea SCJU a organizat ședințe cu toți medicii șefi și asistentele șefe unde s-au discutat  problemele administrative, s-a atras atenția asupra respectării protocoalelor medicale și s-a solicitat creșterea gradului de curățenie. Menționăm că astfel de întâlniri au loc periodic.

Vă reamintim că principalele priorități ale conducerii SCJU sunt siguranța pacientului și asigurarea unui act medical continuu și de calitate. Totodată, feedback-ul pacienților este deosebit de important pentru noi” - au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgența Constanța.

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

VALENTIN VORNICU

12 Apr, 2019 13:40

medicu sef de sectie ce a patit? Nu el coordona sectia? de ce doar asistentii sunt trasi la raspundere? comitetul director?

Articole asemanatoare

Contractul privind mentenanţa Laboratorului de dozimetrie individuală şi a Laboratorului de control mediu de la CNE Cernavodă, scos la licitaţie (document)

15 Jun 2019 786

Constanţa Ce amenzi riscă proprietarii de terenuri care nu menţin curăţenia (galerie foto)

12 Jun 2019 487

Șeful DNA Constanța, declarații după audieri. Ce acuzații i se aduc

10 Jun 2019 1495

DLAF a sesizat Direcția Națională Anticorupție în 2018 în zeci de cazuri de fraudă cu fonduri europene

08 Jun 2019 660

Un tânăr din Constanţa şi-a produs răni singur şi a declarat că a fost tâlhărit. Cum a fost prins cu minciuna de anchetatori

07 Jun 2019 574

Colegiul Prefectural Concluziile privind rezultatele acţiunii de control în spitalele din judeţul Constanţa, în secţiile de neonatologie şi obstetrică-ginecologie

29 May 2019 413

Adolescentă răpită de mai mulți bărbați. Tatăl victimei a cerut ajutorul polițiștilor. Ce măsuri au fost luate

28 May 2019 416

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi vacante. Când este programat concursul

28 May 2019 1647

Controale ale inspectorilor ANSVSA Constanța. Tone de alimente stricate, retrase de pe piață

27 May 2019 437

Zeci de noi cazuri de rujeolă confirmate în România săptămâna aceasta. Câte victime a făcut boala până în prezent

25 May 2019 529

Percheziții la suspecți de trafic de droguri. Unde erau comercializate substanțele interzise. Ce au stabilit anchetatorii (galerie foto)

24 May 2019 401

Nereguli majore găsite la peștele de import, în mai multe hypermarket-uri, într-o singură zi de control (galerie foto)

24 May 2019 478

Șefii Academiei de Poliție, puși sub control judiciar. Ce măsuri au luat procurorii DNA

23 May 2019 280

Noi controale în trafic ale poliţiştilor rutieri. Cine sunt cei care s-au ales cu dosare penale de data aceasta

22 May 2019 358

Nu e glumă Război, pe Marea Neagră, zona Costineşti. Marinari turci răniţi, navă scufundată. Un avion şi vase militare în ajutor

21 May 2019 21213