Săptămâna sărbătorilor de iarnă la Liceul George Călinescu

În această săptămână, la Liceul Teoretic „G. Călinescu" Constanţa, elevii si profesorii au creat un program prin care se celebrează, prin diverse activitati artistice si culturale, sărbătorile de iarnă.

Întreaga şcoală este antrenată în concursul deja tradiţional Cea mai frumoasă clasă de Crăciun, aflat la a 5-a ediţie. Conform regulamentului de desfăşurare, în urmă cu 10 zile elevii au fost invitaţi să îşi împodobească sala de clasă cu brazi, globuri, ghirlande şi luminiţe, într-un decor original şi plăcut. Aceştia şi-au pus la încercare imaginaţia şi creativitatea, pentru că o mare parte dintre podoabe au fost confecţionate chiar de ei, din materiale reciclabile. După zilele febrile de pregătire, marţi va avea loc jurizarea şi stabilirea caştigătorilor. Este o acţiune menită să-i atragă pe elevi să descopere frumosul şi semnificaţia sărbătorilor de iarnă, şi totodată le dă ocazia să înveţe într-o ambianţă deosebită.

La orele de limbi străine, elevilor le vor fi aduse aproape tradiţiile de Crăciun ale altor popoare. În plus, aceştia vor fi antrenaţi în confecţionarea de felicitări şi inscripţionarea acestora cu urări şi mesaje în limbile engleză, franceză, italiană, spaniolă sau germană.

Profesorii diriginţi vor organiza acţiuni caritabile, în cadrul cărora elevii vor descoperi bucuria de a dărui şi de a ajuta pe cei aflaţi în nevoie. De exemplu, în organizarea prof. Ana Colţea şi Iulia Negrilă, va avea loc activitatea Să ne jucăm împreună de Crăciun, dedicată copiilor de la Şcoala Gimnazială Tătaru.

Naşterea Domnului va fi marcată şi prin serbări organizate în clase, în care regia şi rolurile principale aparţin elevilor, iar invitaţi vor fi profesorii şi părinţii acestora. De exemplu, clasa a X-a E va organiza activitatea Faites les fêtes avec nous, clasa a VIII - serbarea Atmosferă de Crăciun, iar clasa a V- a

( diriginte- prof. Eugenia Crăciun) - spectacolul Colinde, colinde.

Finalul de semestru va fi marcat de spectacolul Vis de iarnă, susţinut de cei mai talentaţi elevi din clasele V-XII, la care vor fi invitaţi să participe părinţii şi profesori de azi şi de ieri ai şcolii.

„Evenimentele acestei săptămani vor avea rolul de a ne aduce pe toţi mai aproape de sărbătoarea Crăciunului, de spiritul acestuia, prin descoperirea bucuriei de a cânta, de a crea, de a dărui ", a declarat prof. Eugenia Crăciun, coordonator de proiecte şi programe educative al Liceului Teoretic „G. Călinescu" Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 435

Licitații Constanța Investiție estimată la trei milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Tomis (DOCUMENT)

12 Apr 2024 448

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 514

Bărbat depistat de jandarmi in timp ce aborda eleve pentru videochat în parcarea unui liceu

09 Apr 2024 991

Propunere pentru a reduce violența în scoli Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

08 Apr 2024 560

Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

07 Apr 2024 1100

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 360

Constanța. Minorii acuzați că ar fi agresat sexual o copilă în curtea unui liceu, internați într-un centru educativ

26 Mar 2024 719

Justiție Constanța Se cere sesizarea Curţii Constituţionale în cazul fostului profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime

17 Mar 2024 429

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevi, cadre didactice și părinți

14 Mar 2024 477

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 587

Primăria Ovidiu lansează licitația pentru creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” (DOCUMENT)

09 Mar 2024 645

Proiectul ,,Extindere și dotare Liceul Tehnologic Crucea” se apropie de final

06 Mar 2024 407

Liceu Medigidia - Proiecte STEAM inovative pentru protejarea mediului în Portugalia

04 Mar 2024 281

Astăzi, 4 martie 2024, începe prima probă a simulării naționale a examenului de bacalaureat. 5604 de elevi din județul Constanța sunt înscriși

04 Mar 2024 712