Şapte ani fără Don Pedro Misterul morţii lui Petrică Iordache se adânceşte tot mai mult. Era adeptul lui 7

petrica iordache Acum şapte ani, într-o zi de vineri, pe 6 iulie 2007, afaceristul-emblemă al Constanţei, Petrică Iordache - cunoscut de un oraş întreg sub numele de Don Pedro - a fost văzut ultima dată în viaţă de familie şi de prieteni.

Petrică Iordache a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţă, pe digul de pe plaja Modern, în dreptul restaurantului Zorile. Bărbatul atunci, în vârstă de 53 de ani, zăcea fără suflare între stabilopozi, cu capul sub apă.
El locuia în apropierea plajei Modern, iar apropiaţii săi spun că obişnuia să se plimbe sau să facă jogging pe malul mării. Potrivit anchetatorilor, în jurul orei 20.00, el a plecat de acasă ca să alerge pe plajă. Pentru că a întârziat mai mult decât de obicei, rudele, care îl aşteptau să meargă la o petrecere, au intrat în panică.
Fiul său a plecat să-l caute, însoţit de un prieten, respectiv unul dintre băieţii fostului şef al Secţiei 1 Poliţie, comisarul şef Dumitru Lotreanu. Cei doi tineri au făcut descoperirea macabră în jurul orei 6.30 şi au sunat la 112, anunţând tragedia şi indicând locul unde se află. O echipă mixtă, formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, jandarmi şi un procuror criminalist a ajuns în scurt timp pe plajă şi a început cercetările, accesul curioşilor în zonă fiind restricţionat. Poliţiştii spun că patru agenţi au scos cu greu dintre pietre trupul bărbatului, care purta un şort şi un tricou şi era încălţat cu pantofi sport.
Anchetatorii au stabilit că victima nu prezenta urme de violenţă pe corp în afara faptului că avea arcada spartă, însă ar fi descoperit urme de alunecare pe stabilopozi. Astfel, ancheta s-a desfăşurat pe trei ipoteze: crimă, sinucidere sau accident banal.

Şi totuşi…

După o vară întreagă de presupuneri şi teorii ale conspiraţiei, după zeci de martori audiaţi şi alte zeci de piste preluate şi apoi abandonate, cazul „Petrică Iordache" a fost închis irevocabil: rezultatele expertizei efectuate la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti au etichetat fără drept de apel moartea lui Don Pedro ca fiind un accident stupid.

Şi s-au tras concluziile:

Petrică Iordache a plecat să alerge pe plajă. La un moment dat  renumitul afacerist constănţean a obosit şi s-a aşezat pe una dintre stâncile de pe dig, pentru a se odihni. Sorţii i-au jucat o festă teribilă, iar magnatul a alunecat şi a căzut în mare. Capul i-a fost prins între două stânci ca într-o menghină. Necropsia, efectuată chiar în ziua în care a fost descoperit trupul neînsufleţit al lui Iordache, a stabilit faptul că moartea a fost violentă şi a survenit din cauza asfixiei mecanice prin înec. Raportul efectuat de medicina legală a concluzionat că în trupul său nu s-au aflat substanţe calmante pe care victima le-ar fi luat înainte de a pleca la alergat, astfel încât să inducă o lipsă de reacţie.

A fost marcat de 7


Se vorbeşte şi azi despre Petrică Iordache că avea un anume cult, dacă îi putem spune astfel, faţă de cifra magică 7.
El era născut pe 17 septembrie 1954, în Mereni, judeţul Constanţa.

La celebra sa maşină avea număr de leasing 777.
A fost descoperit mort pe 07.07.2007.
Şi că un făcut cu exact o lună înainte să moară, pe 7 iunie 2007 făcuse o importantă tranzacţie care de fapt i-ar fi adus şi cea mai mare supărare a vieţii sale.

Ce spun legendele

Petrica Iordache era unul dintre oamenii de afaceri controversaţi din oraş, însă niciodată numele sau nu a fost asociat direct în vreo afacere necurată şi nici nu a făcut obiectul unor anchete ale politiei. El avea numeroase afaceri in diverse domenii, de la baruri de noapte la transporturi, turism, construcţii sau tipografii. Petrică Iordache era singurul constănţean care conducea un Ferrari sau Lamborghini şi era bun amic cu primarul Radu Mazăre. În sâmbăta în care a fost găsit mort fusese invitat la petrecerea de ziua lui Mazăre, care pe 5 iulie împlinea 39 de ani, dar nu a mai ajuns.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul deschis de urmașii lui Petrică Iordache împotriva municipalității, amânat pentru toamnă

05 Aug 2020 1935

Moștenitorii lui Petrică Iordache, la judecată cu Cristi Borcea și alții. Când se reia procesul

11 Jun 2020 2747

Regretatul Petrică Iordache, coronavirusul și starea de urgență Procesul moștenitorilor. Ce s-a întâmplat cu dosarul

01 Apr 2020 3515

Moştenirea lui Petrică Iordache, pe ordinea de zi a judecătorilor constănţeni

17 Feb 2020 3110

Borcea, Camboianu şi Giurgiucanu nu au venit la procesul pentru moştenirea lui Petrică Iordache

30 Oct 2019 3118

Procesul moştenitorilor Cum şi pentru ce se judecă moştenitorii lui Petrică Iordache cu cei ai lui Istrate N. Micescu

22 Oct 2019 9389

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 octombrie 2018

30 Oct 2018 3543

Văduva omului de afaceri Petrică Iordache şi-a făcut o firmă nouă. Ce domeniu va avea

10 Sep 2018 5041

Cui a atribuit contracte Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa în anul 2010 (V)

11 Oct 2017 5215

Nouă ani de la moartea afaceristului Petrică Iordache, zis şi „Don Pedro“

06 Jul 2016 7192

Reno Franci Mobel International SRL cheamă la judecată RADEF

10 Oct 2014 3989

Trecătorule, opreşte-te o clipă din drumul tău... Personalităţi înmormântate pe Aleea Principală din Cimitirul Central din Constanţa (galerie foto)

26 Aug 2014 13216