Sărbătoarea Crinilor, la biserica Sfântul Anton de Padova din Constanța. Mare sărbătoare pentru credincioșii catolici (video)

Astăzi, la biserica Sfântul Anton de Padova, este oficiată sfânta liturghie a hramului, cu binecuvântarea copiilor și sfințirea crinilor.
 
Sărbătoarea Crinilor este celebrată de credincioşii catolici pe 13 iunie, când Biserica Catolică îl cinsteşte pe Sfântul Anton de Padova, care este unul dintre cei mai populari sfinţi ai Bisericii şi este cinstit nu numai de creştinii catolici, ci si de ortodocşi, musulmani şi de hindusi.
 
Mormântul său se află în Italia, la Padova, unde se pare că şi-a petrecut o bună parte din viaţă, însă de origine este portughez, născut la Lisabona în anul 1195.
 
Chiar şi după moarte, trupul sau aparţine lumii întregi, căci la Padova sunt puţine din osemintele sale, fragmentele din trupul său aflându-se pe toate continentele lumii.
 
Aparţinând Ordinului Franciscan, întemeiat de Sf. Francisc de Assisi, Sf. Anton a avut misiunea de a predica împotriva ereziilor din acel timp, fapt pentru care Dumnezeu l-a răsplătit, păstrându-i limba intactă, până în zilele noastre.
 
În ziua sarbatoririi Sf. Anton, Biserica sfinteste crinii, simbolul curatiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sărbătoarea Crinilor, la Constanța! Detalii mai puțin cunoscute din istoria Bazilicii Sfântului Anton de Padova din oraș

13 Jun 2023 2423

Astăzi se sfinţesc crinii. Mare sărbătoare la biserica Sfântul Anton de Padova din Constanţa (galerie foto)

13 Jun 2020 4112

Constanța-Piața Ovidiu. Simfonie albă la Sărbătoarea Crinilor. Mii de credicioși, catolici sau ortodocși, la Bazilica Sfântul Anton (fotoreportaj)

14 Jun 2017 5511

Azi se sfinţesc crinii. Mare sărbătoare la biserica Sfântul Anton de Padova din Constanţa

13 Jun 2017 9117

Constanța. Odată pe an se face sfințirea crinilor. Știai asta? Uite despre ce este vorba

14 Jun 2016 3875