Sărbătoarea de Hanuka, celebrată la Tulcea de comunitate și oficiali (galerie foto)

Nicolae Mihai, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, a participat astăzi la celebrarea sărbătorii de Hanuka 5777, desfășurată la Templul Israelit din Tulcea.
 
„Aparținem unor grupuri etnice diferite, dar avem în comun tradiții care au drept element central relațiile din cadrul familiei și legătura puternică cu divinitatea. Din punct de vedere religios Hanuka celebrează minunea uleiului care a ars opt zile în templul din Ierusalim, după victoria fraților Macabei împotriva monarhiei seleucide din Siria. Prin prisma relațiilor de la nivelul unei familii, este prilejul fericit care aduce împreună mai multe generații, pentru împărtășirea și perpetuarea unor tradiții culinare, sociale și religioase. Copiii evrei se adună alături de părinți pentru a asista la aprinderea lumânărilor și pentru a primi cadouri, asemeni copiilor creștini adunați în jurul bradului de Crăciun. Hanuka și Crăciunul sunt două momente importante pentru evrei și creștini, pentru că ne fac să reflectăm la importanța relațiilor umane, la importanța familiei în viața noastră și ne determină să sperăm într-un viitor senin și fără pericole alături de cei dragi” a declarat Nicolae Mihai.
 
La celebrare au fost prezenți alături de membrii comunității evreiești și reprezentanți ai populaţiei majoritare, precum şi etnici tătari și italieni. Organizatorii au dat citire mesajului președintelui Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, au fost prezentate imagini și date istorice aferente sărbătorii, iar cel mai tânăr membru al comunității a aprins în candelabru cea de a cincea lumânare de Hanuka.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.