Șase autospeciale noi, intrate în dotarea Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea (galerie foto)

Vineri, 25 ianuarie 2019, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani au participat, la sediul Serviciului de Ambulanță Județean, la inaugurarea a șase ambulanțe primite la sfârșitului anului trecut de la Ministerul Sănătății. În cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – regiunea Centru“, depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Serviciului de Ambulanță tulcean urmează să îi fie repartizate în acest an încă 10 ambulanțe noi, care vin în completarea celor șase ambulanțe tip B2 proaspăt inaugurate.

Potrivit Consiliului Județean Tulcea, noile ambulanțe au fost sfințite de Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, la acțiune fiind prezenți și prefectul Lucian Furdui, viceprimarii municipiului, Andaluzia Luca și Petre Marinescu, deputații Mirela Furtună și Iusein Ibram, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“, lt. col. Daniel Petrov, directorul Filialei Tulcea a Crucii Roșii Române, Simona Covaliov și directorul Direcției de Sănătate Publică, Mirela Prodan.

 „Noile ambulanțe sporesc viteza de intervenție pentru situații medicale de urgență. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în derularea acestui program european. Este un ajutor pentru populație județului Tulcea, ținând cont de numărul important de misiuni pe care acest Serviciul de Ambulanță la desfășoară într-un singur an. Vreau să mulțumesc întregii echipe a Serviciului de Ambulanță Județean, care își face datoria în slujba cetățeanului, s-au auzit numai lucruri bune despre dumneavoastră și asta vi se datorează pentru că trudiți zi și noapte pentru a fi alături de cei aflați în nevoie și a căror viață depinde de activitatea dumneavoastră.
Sănătatea a fost un domeniu prioritar pentru administrația județului și, în scest sens, pe parcursul următorilor trei ani, veți vedea schimbări majore legate de investițiile în domeniul sănătății. Știu că dumneavoastră aveți nevoie de o ambulanță nouă pentru Delta Dunării, demers pe care îl voi susține și în cadrul vizitei domnului ministru Raed Arafat la Tulcea. Alături de cele două spitale, de Psihiatrie și cel de Infecțioase, care intră în reabilitare, Spitalul Județean de Urgență beneficiază din vara acestui an de o investiție de 50 de milioane de euro pentru extindere modernizare și dotare. Avem destule probleme în domeniul sănătății, mai ales în zona spitalului, dar încercăm să le rezolvăm din mers, pentru că trebuie să oferim tulcenilor tot ceea ce este mai bun“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean, dr. Dumitru Vâlcu a declarat că noile ambulanțe sunt deosebit de utile pentru județ, având în vedere că numai anul trecut, serviciul pe care îl conduce a avut peste 35.000 de misiuni, care au acumulat aproape 2,5 milioane de kilometri.

„Ambulanțele pe care le-am avut în dotare au necesitat foarte multe reparații, cu costuri enorme, dar noile ambulanțe sunt dotate cu aparatură de înalt nivel profesional, medical și vreau să vă anunț că, până în lunile aprilie-mai, vom mai primi încă zece ambulanțe: trei de tip A, două de tip B 4x2, patru ambulanțe B 4x4 și o ambulanță de tip C“, a declarat dr. Dumitru Vâlcu.

Sursa foto: CJ Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Nona

08 Mar, 2019 07:22

noile ambulante zdruncina de iti rup ficatii in tine si au probleme cu caldura. bati cuie de frig in super masinile lui dracu sa le ia! asta deoarece cei care au comandat au uitat sa ceara montarea unui sistem de caldura legat de apa din motorul masinii. Ambulanta are un sistem pe motorina care merge cand si cum vrea muschii lui.

Articole asemanatoare

Europarts Services SRL va repara autosanitarele Mercedes ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța! (DOCUMENT)

20 Feb 2024 652

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident rutier în județul Sibiu. Doi copii, printre victime (GALERIE FOTO)

21 Jan 2024 777

ISU Dobrogea, acord cadru de peste un milion de euro pentru repararea şi întreţinerea autospecialelor (DOCUMENT)

16 Oct 2023 1128

UPDATE Carnagiu în județul Suceava! Trei tineri, decedați într-un cumplit accident! Alte două victime, grav rănite (GALERIE FOTO)

21 Aug 2023 1738

Incendiu la terasa unui bloc! Pompierii intervin în forță

20 Mar 2023 984

UPDATE Tragedie în județul Suceava! Două femei au murit într-un cumplit accident! Doi copii de 2, respectiv 4 ani, grav răniți (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2023 2006

13 persoane rănite într-un accident rutier în județul Bacău. Un microbuz s-a lovit un autotren (GALERIE FOTO)

07 Feb 2023 1253

UPDATE Un motodeltaplan s-a prăbușit! Doi bărbați sunt răniți (GALERIE FOTO)

08 Oct 2022 1011

​Intervenție de urgență! Un mal de pământ a căzut peste o persoană care efectua lucrări la rețeaua de canalizare din Agigea (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Sep 2022 3904

Trei persoane reținute la Constanța pentru trafic de minori! Victima, un copil de 13 ani. Cum acționau suspecții

26 Aug 2022 1809

Accident rutier în lanț pe Autostrada A1, pe sensul spre București. Sunt mai multe victime. Un bărbat, decedat (GALERIE FOTO)

28 Jul 2022 2326

UPDATE Dâmbovița. 11 persoane rănite, după un accident rutier între un microbuz și un autoturism. A fost activat Planul Roșu

29 Jun 2022 1093

UPDATE. Accident rutier la intrare în stațiunea Costinești, județul Constanța (GALERIE FOTO și VIDEO)

22 Jun 2022 1826

Intervenție de urgență în județul Brăila! Două persoane au căzut într-o fântână. Salvatorii, chemați în ajutor (GALERIE FOTO)

28 May 2022 1441

12 ambulanțe de transport nou-născuți în stare critică recepționate de MAI. Câte vor ajunge la Constanța

03 May 2022 1502