Stiri calde

Scandal cu bâte și topoare la Târgu Neamț. Zeci de persoane implicate. Un singur polițist intervine (video)

Expertul criminalist Tudorel Butoi a explicat cum a fost posibilă intervenţia unui singur poliţist în bătaia în care au fost implicaţi zeci de romi, la Târgu-Neamţ, conform Digi24.ro. El a subliniat că poliţistul era cunoscut, iar agresorii s-au temut. „Altfel stăteau datele problemei dacă poliţistul ar fi fost agresat”, a adăugat Tudorel Butoi.
 
Două clanuri de romi s-au luat la bătaie în plină stradă, la Târgu-Neamţ . În imagini se vede că membrii celor două clanuri erau înarmați cu bâte și topoare.
 

„Lumea se uită cumva îngrozită, lucrurile stau aşa: conflictul nu e deloc spontan niciodată, mă mir că nu au băgat în faţă copiii. Se bat pe pieţe, datorii neonorate, înşelăciuni, nerespectarea cuvântului dat şi atunci îşi adună pe cei mai tari în pumni şi se încaieră, apoi apar femeile, copiii. Rar ai mortăciuni, îşi aplică lovituri pentru intimidare.
 
Veţi vedea că nimeni nu depune nicio plângere, poliţia îi va spăla şi pe unii şi pe alţii, maxim dacă le va da amenzi care nu se ştie dacă vor fi vreodată plătite, nedepunându-se plângeri, chestiunile se sting.
 
Când nu ai legi aspre, posibilitate de iniţiativă, tulburarea publică e notorie, ce să mai aştepti plângeri?! Au fost prin vremurile comuniştilor nişte legi, decretul 153 pentru tulburarea ordinii publice, cel puţin 15 îşi luau puşcărie în secunda doi la procedura de urgenţă şase luni.
 
Poliţistul, fiind în minoritate, a căutat prin vorbe, indicaţii să îi despartă. Focurile de armă au fost pentru intimidare şi pentru a-i potoli. Aceste focuri au rol de avertisment.
 
Dacă poliţistul ar fi fost atacat îi împuşca, dacă avea sânge de poliţist. Poliţistul îi cunoştea pe ei şi ei îl cunoşteau pe poliţist. În lumea asta oamenii se cunosc, poliţistul - şi bravo lui! - era cunoscut acolo şi s-au temut, altfel stăteau datele problemei dacă era agresat”, a explicat Tudorel Butoi.

Sursa foto - video: Facebook/Cătălin Striblea și Tănasă Gheorghiță


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal într-un magazin. Un bărbat a fost agresat de trei clienți. Suspecții, identificați pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere

13 Feb 2019 376

Ordin de protecţie emis de poliţiştii constănţeni. Un agresor gelos şi băut şi-a lovit concubina

11 Feb 2019 350

Scandal în PSD. A fost exclus din partid șeful CJ Dâmbovița. Ce spun doi lideri locali

09 Feb 2019 655

Scandal în Gara CFR Constanța. Un bărbat sub influența etnobotanicelor jignea cetățenii. Incredibil ce au descoperit polițiștii locali

08 Feb 2019 527

Constanţa Ordine de protecție provizorii, emise de poliţişti unor agresori băuţi

01 Feb 2019 330

Scandal la bulgari pentru construcţiile haotice de pe litoralul Mării Negre. Cei vizaţi sunt primarii localităţilor din zonă

29 Jan 2019 1757

Săptămâna neagră la Constanţa. Morţi fulgerătoare, scandal între clanuri şi accidente teribile (galerie foto)

29 Jan 2019 3185

Constanța. Victimele violenței domestice cer ajutorul polițiștilor. Două ordine de protecție provizorii emise de polițiști în câteva ore

28 Jan 2019 393

Constanța. Bărbat, agresat de propriul fiu. Polițiștii au emis ordin de protecție

26 Jan 2019 1070

O femeie din Rasova, județul Constanța, agresată de soț, a cerut ajutorul polițiștilor. Ce măsuri au luat oamenii legii

25 Jan 2019 534

UPDATE În faţa Tribunalului Constanţa Oameni puşi la pământ de trupele de intervenţie ale jandarmeriei (galerie foto+video)

24 Jan 2019 12806

Constanța. Scandal într-un autobuz de călători. Polițiștii locali au încătușat un bărbat recalcitrant (video)

22 Jan 2019 1761

O femeie din Constanța agresată de soț a cerut ajutorul polițiștilor. Ce măsuri au luat oamenii legii

22 Jan 2019 531

Ordine de protecție provizorii, emise de poliţiştii constănțeni. Două femei au făcut sesizări

21 Jan 2019 406

Noi cazuri de violenţă în familie, la Constanţa. Poliţiştii au emis ordine de protecţie

20 Jan 2019 334