Scandal în PPDD Oamenii lui Diaconescu demască manevrele cu bani negri

Scandal marţi dimineaţă în faţa şi în interiorul sediului PPDD din Bihor. Mai mulţi membri ai Partidului Poporului din comuna Popeşti au cerut să li se înregistreze demisiile. În momentul în care conducerea a refuzat cererea acestora, oamenii au început să protesteze, să se îmbrâncească şi să-şi arunce cuvinte grele.


Marţi dimineaţă, tărăboiul a cuprins sediul PPDD din Bihor, unde au descins mai mulţi membri din comuna Popeşti, care au cerut să li se înregistreze demisiile. Motivul a fost acela că Biroul Naţional de Coordonare al partidului a decis, pe 30 octombrie, să dea afară din partid doi consilieri locali popeşteni, Pityu Bencic şi Mihai Holohoş, în condiţii nestatutare şi fără ca aceştia să fi fost în prealabil audiaţi de vreun for al partidului.

Potrivit primarului comunei Popeşti, cei doi au fost excluşi fără să li se spune dacă au încălcat vreo prevedere statuară. "Biroul Naţional a decis excluderea celor doi colegi consilieri locali fără să le comunice dacă au încălcat vreo prevedere statutară, fără să-i audieze în prealabil şi fără să mă anunţe nici pe mine, deşi sunt preşedintele organizaţiei comunale Popeşti. Excluderea lor a fost motivată cu articolul 16 din statut, cum că au adus prejudicii partidului, dar nu se spune în ce a constat prejudiciul. Mai mult, articolul 14 din statut spune că membrii PPDD care deţin poziţii de aleşi locali pot fi excluşi doar la propunerea preşedintelui Biroului Executiv al organizaţiei locale, adică a mea, dar pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic", a declarat la faţa locului Dorin Curtean, primarul comunei Popeşti, care şi-a însoţit colegii la Oradea.

Biroul Judeţean Bihor al PPDD i-a comunicat hotărârea de la "centru", semnată de prim-vicepreşedintele Vasile Petruţ şi de secretarul general Alexandru Tirla, pe 1 noiembrie, tot fără a-i explica cu ce anume ar fi greşit cei doi. Ulterior, şi ceilalţi patru consilieri locali PPDD din comună, precum şi ceilalţi 13 foşti candidaţi la funcţia de consilier local la alegerile din vara anului trecut, au decis să-şi prezinte demisiile din partid.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Fost președinte de partid, implicat în accidentul rutier din zona Icil (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 May 2022 3815

Un fost parlamentar constănțean a fost cooptat într-un SRL cu obiect de activitate, construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale

14 Apr 2022 1532

Un fost lider politic din Constanţa a fost numit administratorul Joe Bonanno SRL, pentru 50 de ani

21 Jul 2021 2214

Fostul senator Marian Vasiliev îi cere daune lui Constantin Nițe. Procesul, pe rolul Curții de Apel Constanța

18 Feb 2021 3074

Fostul senator PPDD Marian Vasiliev, la judecată cu Guvernul Orban. A pierdut (minută)

09 Apr 2020 1767

Marian Vasiliev, la judecată cu Guvernul Orban, după ce a fost demis de la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului

05 Feb 2020 3945

Un fost consilier local PSD va fi despăgubit Încep exproprierile imobilelor situate pe amplasamentul viitoarei Săli Polivalente din Constanța (document)

24 Jun 2019 7458

Politician, implicat într-un accident grav Maşina s-a rostogolit de patru ori.

01 Jan 2018 2367

Un fost lider politic din Constanţa, trimis la închisoare pentru şase ani. Ce solicită acum judecătorilor

01 Sep 2017 3527

Nicola Cristian-Nicolae, patronul magazinului de mobilă Ruana, la o nouă investiţie imobiliară

16 Sep 2016 6591

Patronul firmei care a mobilat Pavilionul Expoziţional Constanţa se apucă de construit blocuri în… Lumina

13 May 2016 4186

Pe 26 martie, progresiştii îşi aleg preşedintele Proiectele PSD din Parlament, fără susţinere UNPR!?

08 Mar 2016 3374

Indemnizaţia de ales local la Medgidia i-a rotunjit venitul Avuţia consilierului local Vasile Cojocaru - un simplu apartament (documente)

07 Mar 2016 3703

Fosta conducere a PP-DD Constanţa, menţinută sub control judiciar

02 Mar 2016 2507

ALDE intră în CLM Constanţa, UNPR îşi reface forţele Consilier parlamentar cu mandat de ales local (documente)

23 Feb 2016 3765