Stiri calde

Scene de groază. Turistă din Ungaria atacată de urs la lacul Sf. Ana. Victima a ajuns la spital

O turistă din Ungaria, venită în Harghita pentru pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc, a ajuns la spital vineri după ce a fost muşcată de un urs, la lacul Sf Ana, transmite Agerpres.ro. 
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat pentru AGERPRES că, din informaţiile pe care le deţine, ursul a doborât-o la pământ şi a muşcat-o de picior. Membrii grupului care o însoţea au încercat să îndepărteze ursul, dar acesta i-a atacat, motiv pentru care toţi cei care se simţeau în pericol s-au refugiat într-un autobuz şi au părăsit zona.
 
Potrivit lui Borboly, ursul a mai atacat în această săptămână un bărbat şi o femeie, fără să-i rănească serios.
 
Turista s-a prezentat la Unitatea de Primi Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc iar după acordarea primului-ajutor a fost transportată la Secţia de infecţioase, pentru tratament de specialitate.
 
Medicul-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe - SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Kacsó Jolán, a declarat pentru AGERPRES că este vorba de două răni minore la una dintre coapse, iar starea femeii este bună.
 
Directorul Rezervaţiei lacul Sf. Ana - Tinovul Mohoş, Gavril Hădâmbaş, a precizat că ursul în cauză este unul cunoscut în zonă, se numeşte Sanyka, are doar doi ani şi este foarte jucăuş, dar devine agitat când oamenii se apropie prea mult de el.
 

"Am înţeles de la oamenii care erau acolo că a vrut să îi ia geanta din mână şi nu i-a dat-o şi în momentul acela a muşcat-o. (...) Ursul este Sanyka, are doi ani, e foarte jucăuş, de obicei vrea să se joace, dar oamenii nu înţeleg că nu au voie să se apropie şi încearcă să facă selfie-uri, să meargă tot mai aproape şi atunci el se agită şi se duce spre grupuri. Niciodată nu atacă o persoană singură, mereu merge unde vede o grămadă de oameni", a explicat directorul rezervaţiei.

 
Potrivit sursei citate, turiştii nu înţeleg nici că nu au voie să îl hrănească, chiar dacă există panoul de avertizare şi se poartă cu el ca şi cum ar fi o căprioară, nu un urs care ar putea să îi pună în pericol.
 
Gavril Hădâmbaş a mai spus că a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului relocarea animalului, pentru a nu crea probleme.
 
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a spus că l-a informat pe ministrul mediului despre această situaţie şi a vorbit şi cu reprezentanţii asociaţiei de vânătoare din zonă, pentru a întocmi documentaţia în vederea "extragerii ursului".
 
Borboly a recunoscut că şi oamenii sunt vinovaţi pentru că s-a ajuns în această situaţie, întrucât presupune că au hrănit animalul încă de când era mic.
 
Aceasta este a treia persoană atacată de urs în 2018, în Harghita, în celelalte cazuri victimele fiind un cioban şi un băiat de nouă ani. 

Sursa: Agerpres.ro. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un copil de numai trei ani a supraviețuit două nopți în frig în pădure. Incredibil cine l-a ajutat în tot acest timp

28 Jan 2019 842

Accident rutier mai puțin obișnuit. Un autoturism a lovit un urs pe Drumul Judeţean 106

10 Dec 2018 358

Sistemul RO-ALERT a fost activat la Brașov. Zeci de jandarmi și veterinari chemați în ajutor. Ce s-a întâmplat

04 Dec 2018 373

Alertă pe DN14A. Ce a descoperit un echipaj de poliţişti pe o stradă

03 Nov 2018 519

Doi urşi au fost loviţi de autovehicule pe DN7. Unul dintre animale a murit în urma impactului

01 Nov 2018 323

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 octombrie 2018

30 Oct 2018 794

Urs, mort după ce a fost lovit de un TIR pe A1!

17 Oct 2018 592

Ministerul Mediului a aprobat împuşcarea mai multor urşi din Harghita

08 Aug 2018 952

Alertă la Bușteni. Turist atacat de urs pe Valea Cerbului. Victima a ajuns la spital

08 Aug 2018 648

Copil de 9 ani, atacat de urs în județul Harghita

06 May 2018 730

Fără penali în funcţii publice USR strânge semnături privind proiectul iniţiat de deputatul USR Stelian Ion

31 Mar 2018 1615

Imagini din România. Urs ieșit din hibernare surprins de camerele de monitorizare (foto+video)

02 Mar 2018 1228

După război, mulţi viteji se arată! Membrii USR Constanţa critică bugetul oraşului pentru 2018. La dezbaterea publică au venit total nepregătiţi!

20 Feb 2018 1075

Bancul zilei Rețetă de făcut bărbați și femei

17 Feb 2018 846

Descinderi la suspecți de braconaj cinegetic care ar fi vânat, în mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun

16 Feb 2018 1050