Schimbare în conducerea CJAS Constanța. Președintele director general a fost revocat din funcție. Decizia luată de conducerea CNAS

Mandatele Președinților – Directori Generali (PDG) ai Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS) Constanța și Dâmbovița au fost revocate prin Ordine ale Președintelui CNAS, Adriana Cotel, se arată într-un comunicat transmis de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. 

În data de 5 februarie 2019, Președintele CNAS, însoțit de Corpul de Control al instituției și de Directorul de Resurse Umane, a efectuat o verificare inopinată la sediul CAS Dâmbovița, în urma căreia a dispus revocarea din funcția exercitată cu delegație a Niculinei Sandu.

În cursul verificării s-a constatat că solicitanții nu aveau acces în sediul CAS Dâmbovița la orele 15.30, deși toate casele județene au obligația, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8.30 – 16.30, iar o zi pe săptămână între orele 8.30 – 18.30.

Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligațiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare și decontare a serviciilor medicale, eficiența scăzută a acțiunilor structurii de control din cadrul CAS precum și alte deficiențe care afectează, în ultimă instanță, persoanele asigurate.

Pentru realizarea unui management eficace și de calitate la nivel local, numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcția de PDG va fi decisă pe baza planurilor de management ce vor fi depuse la Președintele CNAS de angajații CAS Dâmbovița care optează în acest sens și îndeplinesc condițiile legale de numire.

Totodată, potrivit comunicatului transmis de CNAS, în urma unui raport de evaluare a activității CAS Constanța, prin care s-a constatat efectuarea de plăți către angajatori de sume aferente concediilor medicale fără respectarea legislației în vigoare, precum și alte deficiențe în calcularea concediilor medicale, în detrimentul asiguraților, a fost decisă revocarea din funcția exercitată cu delegație a lui Mirel George Cristescu.

Potrivit CNAS, mandatul de PDG a fost încredințat cu delegare Luminiței Nagy, care a ocupat până în prezent funcția de director executiv, ca urmare a analizei obiective a rezultatelor evaluărilor performanțelor profesionale pe ultimii ani ale salariaților din cadrul CAS Constanța.

 „Pentru CNAS respectul față de asigurat și accesul asiguratului la tratamente sunt priorități. Îmi doresc să nu existe persoane asigurate care să fie private, sub o formă sau alta, de servicii medicale de calitate” – a declarat Președintele CNAS, Adriana Cotel.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directorul general al CJAS Maramureș, urmărit penal de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

12 Jan 2024 706

O nouă zi de protest la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța! Ce nemulțumiri au angajații (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Nov 2023 1308

1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice Casa Județeană de Pensii are un mesaj pentru seniori

29 Sep 2023 1031

Licitații Constanța Documentația pentru înființarea centrelor de colectare prin aport voluntar din municipiu va fi elaborată de o firmă din București(DOCUMENT)

28 Aug 2023 1043

Știri din Constanța Consilierul județean Gheorghe Donțu, mandat de patru ani în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate (DOCUMENT)

27 Aug 2023 3549

De la 1 iulie, Casa Națională de Asigurări de Sănătate va deconta mamografia și o serie de RMN-uri

04 Jun 2023 1476

Un fost director general al Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa, numit director al spitalului Colentina

22 May 2023 3658

Sediul unei Case Judeţene de Asigurări de Sănătate, prădat de hoți. Ce spune Poliția

27 Jan 2023 1026

Dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, ar putea fi rejudecat

22 Sep 2022 1413

CJAS Constanța Prescripțiile medicale electronice vor avea un nou format începând cu 1 Iunie 2022

27 May 2022 1544

CJAS Constanța, precizări despre testarea persoanele cu simptomatologie specifică pentru COVID-19

31 Jan 2022 1461

Prefectul Silviu-Iulian Coșa, întâlnire cu primari și medici de familie din zonele rurale în contextul vaccinării populației

15 Sep 2021 1599

Director general nou la Casa de Asigurări de Sănătate Constanța

02 Jul 2021 5200

Judecătorii s-au abținut! Dragoş Poteleanu, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, contestă decizia prin care a fost condamnat definitiv

28 Jun 2021 2679

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cere în instanță decontarea unor servicii medicale efectuate peste valoarea contractului încheiat cu CJAS

17 Dec 2020 1434