Scrisoare deschisă a lui Gică Hagi pentru Anghel Iordănescu„Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi au fost jigniţi şi umiliţi de Zoltan Kovacs”

Gheorghe Hagi a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Comisiei Tehnice a FRF, Anghel Iordănescu.
 
Pe parcursul scrisorii, fostul căpitan al echipei naţionale îi aduce în atenţie lui Anghel Iordănescu fapte deosebit de grave, arătând că  reprezentantul FRF, Zoltan Kovacs, coordonator al tuturor loturilor naţionale de juniori a „jignit şi umilit” trei jucători, Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi ai naţionalei U17.
 
 „Mi-am permis să va scriu această scrisoare în calitate de fost component, căpitan, lider al generaţiei pe care aţi condus-o spre cele mai bune rezultate din istoria fotbalului românesc şi nu în ultimul rând, că părinte al jucătorului echipei naţionale U17, Ianis Hagi. (...) cunoaşteţi, sau aţi fost informat despre tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioada la naţională U17, unde trei jucători, Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi (care s-au pregătit şapte luni cu echipa de seniori a Academiei Gheorghe Hagi, antrenată de subsemnatul), au fost jigniţi şi umiliţi de către reprezentantul FRF, Zoltan Kovacs, coordonator al tuturor loturilor naţionale de juniori, atât la şedinţa tehnică, cât şi pe teren, la antrenament, în stagiul din Olanda, înaintea plecării la turneul de elită din Anglia”, se arată în scrisoare semnată de Gheorghe Hagi.
 
Mai mult decât atât, notează tatăl lui Ianis Hagi: „Domnul Kovacs le-a transmis jucătorilor că, indiferent că se antrenează cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul), sau că au jucat în Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), «You are nothing , You are zero» (eşti un nimic , eşti un zero).”

Astfel, Gică Hagi atrage atenţia că cei trei jucători sunt apreciaţi de colegi, iar Ianis Hagi a fost ales căpitan al echipei U17 prin vot, de coechipierii săi.
 
Pe lângă faptul că Hagi consideră acest comportament inadmisibil, atrage atenţia că „Aceeaşi atitudine jignitoare a avut-o domnul Kovacs şi ulterior, în interviul acordat site-ului ProSport, unde a menţionat că fiul meu, Ianis, nu este Hagi. Indiferent dacă domnului Kovacs îi convine sau nu, pe Ianis îl cheamă Hagi, este băiatul meu şi sunt foarte mândru de tot ce a făcut în viaţă până în prezent”.
 
”Îi transmit public domnului Kovacs că nu merită funcţia atât de importantă pe care o deţine în cadrul FRF, iar rezultatele loturilor naţionale de juniori din ultima perioada demonstrează acest lucru”, mai menţionează fostul căpitan al naţionalei în scrisoare publică adresată lui Anghel Iordănescu.
 
Totodată, acesta mai arată că, „după o discuţie avută cu fiul meu, în momentul întoarcerii de la turneul din Anglia, am stabilit de comun acord că are nevoie de o perioada pentru a reflectă la tot ce s-a întâmplat în ultimele două luni la naţională U17 , urmând că ulterior să luăm o decizie”.

Scrisoare a fost publicată pe site-ul academiahagi.tv.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.