Se analizează votul din diasporaIohannis ar putea rechema ambasadori de la post

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în acest moment se face o analiză a votului din diaspora şi că în urma acesteia unii ambasadori ar putea fi rechemaţi de la post, informează Gandul.info. Potrivit Constituţiei, rechemarea reprezentanţilor misiunilor diplomatice poate fi făcută de preşedinte, la propunerea Guvernului.

Românii din diaspora au fost nevoiţi să le petreacă ore întregi la coadă, pentru exercitarea votului la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că la Palatul Cotroceni se face o analiză a modului în care au acţionat ambasadorii. În timpul campaniei electorale, echipa lui Victor Ponta a acuzat mai mulţi ambasadori că au răspuns ordinelor lui Traian Băsescu şi au împiedicat votanţii candidatului social-democrat să-şi exprime dreptul la vot. 

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă va rechema vreun ambasador de la post ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în diaspora. 

"S-ar putea tehnic face aşa ceva, este nevoie însă de o analiză mai profundă. Pregătirile au fost parţial inadecvate, pur şi simplu, cu toate că separe că unii ambasadori au atras atenţia că sunt insuficiente secţii de votare, iar în secţiile de votare sunt insuficiente cabine de vot. Aceste lucruri, dacă s-ar fi dorit, s-ar fi putut remedia", a răspuns Klasu Iohannis, mai citat de Gândul în ediţia sa online.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, declarații după rezultatul exit-poll

24 Nov 2019 3612

Revoluţia votului face istorie Cum a votat Constanţa la alegerile prezidenţiale 2014

17 Nov 2014 5419

Mitinguri pro-democraţie România iese, astăzi, din nou, în stradă!

14 Nov 2014 2396

Tinerii din diaspora către mediul politic din România „Încetați politizarea dreptului nostru la vot!”

12 Nov 2014 1631

Asociaţia "România Vie" ameninţă cu noi proteste

11 Nov 2014 1835

Ambasada SUA în România apreciază efortul autorităţilor de a face „corecțiile necesare” pentru ca cetăţenii să poată vota

05 Nov 2014 1764