Se cere înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestării preventive faţă de Victor Găvănescu

Imagini pentru parchet iccjÎn continuarea cercetărilor în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii, în care a fost dispusă iniţial faţă de Victor Găvănescu măsura controlului judiciar, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat instanţei înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului preventiv.

Cererea procurorilor este motivată de faptul că inculpatul a încălcat una dintre obligațiile impuse prin ordonanța prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, respectiv pe aceea de a nu lua legătura cu unul dintre  martori.

Reamintim că „din probele administrate până în prezent în această cauză a rezultat că în  perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial“.

În cauză au fost efectuate, pe data de 1 noiembrie 2016, 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti, atât la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciliile/reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor menționate mai sus.

Potrivit evaluării estimative efectuate în cauză, prejudiciul adus bugetului de stat este în valoare de 473.903,86 lei.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost președinte al Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, trimis în judecată

18 Dec 2020 1241

Decizie ÎCCJ. Ancheta în Dosarul Mineriadei din iunie 1990 trebuie refăcută. Dosarul a fost retrimis la procurorii militari

08 May 2019 1249

Împăcarea părţilor nu mai scapă de condamnare o persoană care a săvârşit acte de violenţă în familie. Ce a decis ÎCCJ

11 Apr 2019 2294

Cine ocupă funcțiile de prim-adjunct și adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă ÎCCJ

09 May 2016 1991

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele

29 Jun 2015 1092

Dacian Cioloş, audiat la Parchet ca martor în dosarul ICA

08 Apr 2015 1864

Percheziţii la Bucureşti şi Târgu Jiu Profesor universitar suspectat de luare de mită

29 Sep 2014 1833