UPDATE 3. Moţiunea de cenzură a picat în Parlament


Nu cu mult timp în urmă, în Parlamentul României a început dezbaterea moţiunii de cenzură depusă împotriva Guvernului Grindeanu. 

Renunţaţi la legalizarea furtului în România (...) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii. 

Premierul Sorin Grindeanu a vorbit deja despre măsurile pe care echipa de miniştrii o vor lua în perioada următoare. De asemene,a şeful Executivului a făcut trimitere şi la ordonanţa cu privire la modificarea Codurilor penale, care a stârnit nemulţumiri în rândul oamenilor. 

Am înţeles pe deplin toată emoţia şi supărarea pe care OUG 13 le-au generat. O parte însemnată a acestei ţări ne-a transmis democratic că nu identifică binele general în acea ordonanţă. Nu a fost vorba niciodată depre ordonanța pe grațiere. Cred că cineva din interiorul PNL, cu mai multă credibilitate și competență, putea să susțină această moțiune. Dar fiecare dă socoteală o dată la patru ani, în fața oamenilor, pentru ceea ce face în Parlament. Iar colegii liberali au dat socoteală cu vârf și îndesat la alegerile din 11 decembrie. Mă uit, de asemenea, la parlamentarii USR, care susțin acest demers. Poate lipsa de experiență și avântul i-a făcut să se asocieze cu un partid pe care, până mai ieri, îl critica cu vehemență. Aveam așteptări mult mai mari de la această nouă generație în Parlament, dar cred că domniilor lor și-au propus de fapt să salveze România prin somn. Altfel, nu pot să înțeleg cum poți să dormi în Parlament, când se dezbate bugetul țării. De asemenea, sper că domnul Nicușor Dan și-a făcut mai bine temele pentru astăzi și știe ce vrea să spună”, a precizat Sorin Grindeanu. 



În momentul de faţă, Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, le vorbeşte parlamentarilor prezenţi în plenul Parlamentului. 


UPDATE 15.35
Potrivit primelor informaţii, moţiunea de cenzură a picat. Conform procesului verbal al votului, au fost înregistrate doar 161 de voturi pentru, număr insuficient pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată. 

UPDATE 15.30

S-a trecut la votul pentru moţiunea de cenzură. Votul este secret, cu bilelele albe şi negre care trebuie introduse în urnele albă şi cea neagră. 


UPDATE, ora 13.20

Raluca Turcan, preşedintele interimar al liberalilor, a luat cuvântul în plenul Parlamentului. Reprezentanţii Partidului Naţional Loberal au solicitat Guvernului Grindeanu să demisioneze, având în vedere ordonanţa de urgenţă adopătată cu referire la modificarea Codurilor Penale. 

Şi Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi România, a vorbit la pupitru şi a criticat echipa guvernamentală condusă de Sorin Grindeanu.

Parlamentarii PNL şi USR susţin că, sub masca respectării unor decizii ale unor instanţe interne sau internaţionale, Guvernul girat de domnii Dragnea şi Tăriceanu loveşte în ceea ce înseamnă siguranţa românilor şi interesele lor legitime”.

Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, a susţinut şi el un discurs în faţa parlamentarilor, în cadrul căruia a precizat că formaţiunea pe care o reprezintă se va abţine la votul pe moţiunea de cenzură. 

Urmează discursul susţinut de Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE şi preşedinte al Senatului. 

Sursa foto: facebook Sorin Grindeanu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Grindeanu „Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi - Alternativa Techirghiol”

23 Apr 2024 578

Tulcea Ministrul Sorin Grindeanu, prezent la conferința de recepție a Aeroportului Internațional „Delta Dunării”

23 Apr 2024 429

Sorin Grindeanu „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”

19 Apr 2024 387

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 05 aprilie 2024

05 Apr 2024 504

Alertă pe strada Sg Nicolae Grindeanu din Constanța. Intervin pompierii

02 Apr 2024 727

Imobiliare Constanța Grindeanu Imob Construct SRL, demersuri pentru investiția imobiliară din zona Lacului Siutghiol

13 Mar 2024 852

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu „1 miliard de euro pentru investiții în Portul Constanța!”

07 Mar 2024 744

Afaceri Constanța Firma Bondy General Services SRL și-a schimbat sediul social

26 Feb 2024 615

Noi discuții între ministrul Transporturilor și patronatele din transportul rutier

13 Feb 2024 577

Continuă dialogul dintre ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și confederațiile și federațiile rerezentative din domeniul rutier

23 Jan 2024 605

Guvernul a aprobat soluțiile Ministerului transporturilor și infrastructurii pentru rezolvarea revendicărilor solicitate de către transportatorii rutieri

18 Jan 2024 650

Grindeanu, întâlnire cu transportatorii. Ce s-a convenit în urma discuţiilor

16 Jan 2024 741

Premierul Ciolacu; întâlniri de lucru în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor

14 Jan 2024 850

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii se arată deschis la discuții cu reprezentanții protestatarilor

13 Jan 2024 596

Ministrul Sorin Grindeanu Ministerul Transporturilor nu a primit în ultimele 2 - 3 săptămâni cereri din partea transportatorilor pentru discuţii sau consultări

12 Jan 2024 738