Se întâmplă în 2015 Peste 9.000 de locuitori din Carei nu au curent electric din 31 decembrie

Peste 9.000 de locuitori din municipiul Carei nu au curent electric din seara zilei de 31 decembrie, informează mediafax. Problema pare să o reprezinte unele avarii la rețeaua de alimentare, veche de zeci de ani. Directorul Electrica Satu Mare, Mircea Tămaș, a afirmat astăzi, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, că s-a intervenit de mai multe ori la rețeaua veche și speră ca, până "în cursul acestei seri", oamenii să aibă din nou curent.

Potrivit acestuia, se lucrează cu două echipe pe alimentarea principală și cu o altă echipă pe o linie secundară, urmând ca realimentarea să se facă "în cursul acestei seri".

Primarul Careiului, Eugen Kovacs, a spus că sunt zone unde, în ultimii ani, s-a intervenit de zeci de ori, singura soluție fiind înlocuirea întregii linii, veche din anii '70.

La fața locului, intervin echipe ale Electrica din Satu Mare, Bihor și Maramureș. Sunt afectate 29 de posturi de transformare și 3.000 de clienți, însumând peste 9.000 de locuitori. Spitalul din Carei funcționează pe generator.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oraş în beznă de anul trecut! Ministrul Energiei, foc şi pară pe situaţia de la Carei

02 Jan 2015 1789