Se întâmplă în România. Un pacient a fost jefuit de angajații spitalului. Suspecții au fost reținuți

Două angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa au fost reţinute, miercuri, fiind suspectate de furt calificat în urma sesizării făcute de un cetăţean din Republica Moldova, care a fost internat în data de 14 aprilie în această unitate, în urma unui incident armat, şi care a reclamat faptul că i-ar fi dispărut din haină o importantă sumă de bani, transmite Agerpres.ro 
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, urmează ca cele două angajate ale spitalului, în vârstă de 29, respectiv 33 ani, să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.
 
Poliţiştii şi procurorii au descins, marţi după-masă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, pentru a efectua percheziţii şi a-i conduce la audieri pe trei angajaţi din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe (UPU), suspectaţi că ar fi furat o importantă sumă de bani cetăţeanului din Republica Moldova care a fost internat în urmă cu 11 zile în această unitate, după ce a fost implicat într-un incident armat pe raza localităţii Cepari.
 
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că cei trei angajaţi vizaţi de percheziţii erau de serviciu în noaptea de 13/14 aprilie, când tânărul de 31 de ani din Republica Moldova a fost adus la UPU, prezentând multiple plăgi împuşcate.
 

"Au fost vizate trei persoane din cadrul UPU - o registratoare medicală, o infirmieră şi un brancardier, care au fost acuzaţi de furt calificat. Ancheta este în desfăşurare. Noi am predat înregistrările din UPU la organele de cercetare. Înregistrările au fost cerute dinainte. (...) Din câte mi s-a spus, doi dintre ei, cele două femei, sunt cu propunere de reţinere de 24 ore. Brancardierul, el nu, dar el apare în filmarea respectivă la un moment dat", a precizat Lazany.

 
Potrivit managerului spitalului, pacientul din Republica Moldova a reclamat încă de la început că din haină i-ar lipsi o sumă de bani, suma vehiculată de acesta fiind de 12.000 euro.
 
Având în vedere acest aspect, organele judiciare au demarat cercetările şi au cerut conducerii spitalului să le pună la dispoziţie înregistrările video, iar marţi, 24 aprilie, au efectuat percheziţii la unitatea medicală.
 
Brancardierul dus la audieri lucrează la spitalul din Bistriţa din anul 2011, registratorul medical este angajat din 2015, iar infirmiera s-a angajat la această unitate doar de trei luni.
 
Tânărul de 31 ani, care se pare că ar fi fost împuşcat de un conaţional în vârstă de 40 ani, aflat în prezent în stare de arest preventiv, a fost externat marţi dimineaţa din spital, după care a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, care efectuează cercetări în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor, contrabandă calificată cu armă şi muniţii, uz de armă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Sursa:  Agerpres.ro 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Ce firmă va reface gardul de la Spitalul Clinic de Pneuftizilogie? Valoarea contractului este de peste 600.000 lei

28 Mar 2024 386

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5148

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1910

La final de săptămână 187 misiuni ale pompierilor din Constanța

25 Mar 2024 347

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

25 Mar 2024 235

Grupul MEMORIAL Hospitals și-a deschis porțile la Constanța! „Scopul este să fim aproape de pacienții noștri!” (VIDEO)

24 Mar 2024 1627

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 444

Șofer beat depistat în trafic în comuna Pecineaga, județul Constanța. Ce alcoolemie a indicat aparatul etilotest

21 Mar 2024 594

Inconștiență în trafic la Constanța. Șoferiță beată, depistată pe Bulevardul Aurel Vlaicu

20 Mar 2024 638

Adăscăliței Monica Delia, managerul Spitalului Mavromati din Botoșani, reținută de DNA!

20 Mar 2024 431

DNA, „obligată“ să continue urmărirea penală în dosarul Spitalului Municipal Constanța! Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Victor Alexandru Ciobotaru, respins

19 Mar 2024 2736

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 1

19 Mar 2024 291

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 546

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1491

Date din proiect Ce lucrări se vor face în vederea extinderii Spitalului Municipal Medgidia? (DOCUMENT)

18 Mar 2024 382