Se pregătesc schimbări majore în privința programei școlare

Vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat sâmbătă, la Reșița, pentru AGERPRES, că în prezent se lucrează la programa școlară. 

Potrivit declarațiilor date de Ecaterina Andronescu se dorește ca programa școlară să nu mai fie atât de încărcată ca până acum.

"Ne aflăm într-un moment extrem de favorabil celor care gestionează sistemul. Ceea ce numim curriculum școlar poate fi realizat, de acum, de la clasa pregătitoare, până la ultima clasă de liceu. Acesta este, în cea mai mare parte, finalizat. Cred că se lucrează acum la ultimii ani de liceu. Eu, în mandatele mele de ministru, nu am avut posibilitatea de a face acest lucru 'da capo al fine'. Acum, odată cu clasa pregătitoare, s-a creat această posibilitate", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Potrivit acesteia, în filosofia lui, curriculum-ul care este acum în vigoare a fost gândit ca privind școala ca singură sursă de informare, ceea ce nu mai este valabil, pentru că elevii au acces, în prezent, la internet, la informațiile pe care le primesc din media, mai scrie Agerpres.

"Prin urmare, școala trebuie să dea elementele fundamentale, pe care să se poată construi și care să rămână, așa cum cred că școala trebuie să se orienteze și spre reperele de valoare morală. Iar aici, orele de religie trebuie să joace un rol deosebit de important în consolidarea reperelor morale cu care elevul să meargă mai apoi în viață", a spus senatorul Ecaterina Andronescu.

sursă foto: realitatea.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.