Se schimbă iar curricula școlară. Manualele vor fi concepute prin consultări cu elevii şi profesorii

Ministrul Educației Adrian Curaj a declarat, astăzi, că manualele pentru învățământul preuniversitar pe anul 2017 vor fi concepute în vara anului viitor în urma unor consultări publice cu beneficiarii, elevii și profesorii, arătând că vor fi gata până în luna octombrie.
 
Ministrul intenţionează să inoveze curricula la clasele V-IX, sperând că noile manuale vor fi în şcoli la începutul anului şcolar 2017-2018. El a mai a anunţat, de asemenea, că a pregătit un program pe 7 ani, din fonduri europene, pentru a inova în zona curriculei. "Pentru a avea curricula livrată aşa cum trebuie, va trebui să facem un efort în zona carierei didactice. Vom operaţionaliza, pe program de fonduri europene pe 7 ani, masterul didactic. Asta înseamnă că intrările în sistem vor fi de o calitate deosebită. Vom avea grijă şi de cei care sunt în sistem, să îi ajutăm la abilitarea curriculară", a mai spus ministrul.
 
Adrian Curaj a vorbit şi despre internaţionalizarea învăţământului superior, declarând că dacă în prezent avem 20.000 de studenţi străini, "putem ajunge lejer la 100.000 în următorii 5 ani". Totodată, ministrul a anunţat că va operationaliza portalul studyinromania, "ca mecanism de diplomaţie culturală".



sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Workshop organizat de Casa Corpului Didactic Constanța în parteneriat cu Centrul European pentru Limbi Moderne, în Mamaia

31 May 2022 1236

Ministerul Sănătăţii susţine introducerea orei de educaţie sexuală în şcoli

13 Oct 2015 1440