Stiri calde

Se strică vremea în toată țara. Lucrătorii MAI, pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor

Potrivit informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând din dimineața zilei de vineri, 16 noiembrie a.c., până duminică, 18 noiembrie, în toată țara vremea va fi deosebit de rece, la munte vor fi ninsori și intensificări ale vântului, iar în zonele joase se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare sau lapoviță.
 
Conform unui comunicat transmis de MAI, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte asupra comunităților, structurile Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliție și jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren. 
 
Totodată, dacă vor apărea situații de risc pentru populație, prefecții din județele afectate de vremea rea vor reuni Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și vor asigura permanența coordonării acțiunilor de sprijinire a localnicilor și administrațiilor publice din zonele afectate. 
 
De asemenea, la solicitarea inspectoratelor pentru situații de urgență vor fi activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, din care fac parte reprezentanți ai tuturor structurilor teritoriale MAI, precum și angajați ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.
 
Conducerea ministerului afacerilor interne a solicitat ca schimbul de date dintre autoritățile centrale și locale să se realizeze prompt și eficient, astfel încât să permită dispunerea măsurilor preventive pentru populație, în vederea limitării efectelor fenomenelor hidro-meteorologice.
 
Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, MAI recomandă conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă. 
 
În cazul apariției fenomenului de ceață, se face un apel către conducătorii auto să reducă viteza deplasării pentru a permite frânarea în regim de urgență și evitarea unor eventuale coliziuni cu alte autovehicule.
 
În situația manifestării vântului puternic, MAI recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți. 
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cutremur semnificativ, în România, în această noapte. Al doilea în mai puţin de 24 de ore

23 May 2019 1707

Preot din Constanţa, acuzat de pornografie infantilă. Ce a declarat Arhiepiscopia Tomisului. Soţia a reacţionat

23 May 2019 174

Dumitru-Ion Cilibia, Marin Abăseacă şi Marin-Marcel Petre, numiţi administratori neexecutivi ai Petroconst SA

23 May 2019 161

Radu Mazăre, arestat preventiv până pe 6 iunie, într-un alt proces. Cine mai apare în dosar

23 May 2019 243

Editorial Plasticul, interzis în UE. Un pas mic spre salvarea planetei

23 May 2019 262

Apel în dosarul unor contrabandişti din Mangalia. Iată cum făceau legea în sudul judeţului Constanţa!

23 May 2019 200

Rectificarea bugetară vine cu bani pentru RAEDPP şi pentru Handbal Club Dobrogea Sud

23 May 2019 310

Dakonis Imobiliar a solicitat acord pentru consultarea publică a PUD-ului privind un imobil pe bulevardul 1 Mai Constanţa (document)

23 May 2019 181

Să o ajutăm pe Maria, fetiţa care nu a văzut niciodată chipul mamei Activitate umanitară iniţiată de Grădiniţa „Năsturel“ din Constanţa

23 May 2019 202

Decizie importantă în dosarul privind incendiul de la Beirut! Ce au hotărât magistraţii

23 May 2019 268

ÎPS Teodosie, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel. Procurorii au cerut pedeapsa maximă. Ce s-a decis

23 May 2019 299

Constanţa. Gala Urban Legend 7. Meciuri tari România - Olanda „Sunt tanc, bombardier! Nu-i voi da prea multe şanse!“ (galerie foto + video)

23 May 2019 552

Ion Popa (ALDE) - „Principala sarcină a viitorului Parlament european este creşterea gradului de informare şi apropierea de cetăţeni, pentru înţelegerea beneficiilor şi a responsabilităţilor participării la acest proiect“

23 May 2019 248

Dezvăluiri despre Radu Mazăre. Ce au declarat fiul și mama fostului edil despre situația acestuia

22 May 2019 223

Accident rutier grav pe DN65E. Un șofer a pierdut controlul volanului și a lovit doi copii aflați în fața unei case

22 May 2019 279