Stiri calde

Se strică vremea în toată țara. Lucrătorii MAI, pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor

Potrivit informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând din dimineața zilei de vineri, 16 noiembrie a.c., până duminică, 18 noiembrie, în toată țara vremea va fi deosebit de rece, la munte vor fi ninsori și intensificări ale vântului, iar în zonele joase se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare sau lapoviță.
 
Conform unui comunicat transmis de MAI, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte asupra comunităților, structurile Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliție și jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren. 
 
Totodată, dacă vor apărea situații de risc pentru populație, prefecții din județele afectate de vremea rea vor reuni Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și vor asigura permanența coordonării acțiunilor de sprijinire a localnicilor și administrațiilor publice din zonele afectate. 
 
De asemenea, la solicitarea inspectoratelor pentru situații de urgență vor fi activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, din care fac parte reprezentanți ai tuturor structurilor teritoriale MAI, precum și angajați ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.
 
Conducerea ministerului afacerilor interne a solicitat ca schimbul de date dintre autoritățile centrale și locale să se realizeze prompt și eficient, astfel încât să permită dispunerea măsurilor preventive pentru populație, în vederea limitării efectelor fenomenelor hidro-meteorologice.
 
Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, MAI recomandă conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă. 
 
În cazul apariției fenomenului de ceață, se face un apel către conducătorii auto să reducă viteza deplasării pentru a permite frânarea în regim de urgență și evitarea unor eventuale coliziuni cu alte autovehicule.
 
În situația manifestării vântului puternic, MAI recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți. 
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Focar de pestă porcină confirmat într-un fond de vânătoare din apropierea comunei Ion Corvin, județul Constanța

18 Jan 2019 139

Contraamiralul în retragere Mircea Caragea, cel mai longeviv marinar în viață împlinește 100 de ani

18 Jan 2019 133

Flagrant, organizat în vama Borș. Polițiștii și procurorii au depistat mai mulți suspecți de trafic de droguri (video)

18 Jan 2019 135

Gripa a mai făcut o victimă. Numărul celor decedaţi în urma acestei boli a ajuns la 14

18 Jan 2019 282

UPDATE Spectacol, pe scena Centrului Multifuncțional „Jean Constantin”, oferit de elevii Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța (galerie foto)

18 Jan 2019 307

Avarie CET Mai mulţi constănţeni au rămas fără agent termic

18 Jan 2019 386

Doliu la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”. S-a stins din viața un apreciat profesor

18 Jan 2019 400

Inconștiență în trafic. Mai mulți șoferi beți sau fără permis au fost depistați de polițiștii IPJ Constanța

18 Jan 2019 217

Razie a polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliţie Constanţa. Au fost aplicate mai multe amenzi, Ce nereguli au fost constatate

18 Jan 2019 179

Accident rutier grav pe Șoseaua de Centură a Capitalei. Sunt mai multe victime. Polițiștii au deschis o anchetă

18 Jan 2019 299

Constanța. Nouă nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru descărcare

18 Jan 2019 192

Trei cutremure în România în câteva ore. Unul mai mare decât celălalt

18 Jan 2019 824

A murit amiralul Revoluţiei din Decembrie 1989. De ziua lui de naştere. A fost secretar de stat în MAI

18 Jan 2019 1539

Constanţa. Opt ani de închisoare pentru ultraj. Sentinţa este definitivă

18 Jan 2019 756

Filosofia „Made in Constanţa“ continuă la BC Athletic. Echipa Gladiatorilor din Tomis, în primele 12 din România

18 Jan 2019 264