Stiri calde

Se strică vremea în toată țara. Lucrătorii MAI, pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor

Potrivit informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând din dimineața zilei de vineri, 16 noiembrie a.c., până duminică, 18 noiembrie, în toată țara vremea va fi deosebit de rece, la munte vor fi ninsori și intensificări ale vântului, iar în zonele joase se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare sau lapoviță.
 
Conform unui comunicat transmis de MAI, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte asupra comunităților, structurile Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliție și jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren. 
 
Totodată, dacă vor apărea situații de risc pentru populație, prefecții din județele afectate de vremea rea vor reuni Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și vor asigura permanența coordonării acțiunilor de sprijinire a localnicilor și administrațiilor publice din zonele afectate. 
 
De asemenea, la solicitarea inspectoratelor pentru situații de urgență vor fi activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, din care fac parte reprezentanți ai tuturor structurilor teritoriale MAI, precum și angajați ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.
 
Conducerea ministerului afacerilor interne a solicitat ca schimbul de date dintre autoritățile centrale și locale să se realizeze prompt și eficient, astfel încât să permită dispunerea măsurilor preventive pentru populație, în vederea limitării efectelor fenomenelor hidro-meteorologice.
 
Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, MAI recomandă conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă. 
 
În cazul apariției fenomenului de ceață, se face un apel către conducătorii auto să reducă viteza deplasării pentru a permite frânarea în regim de urgență și evitarea unor eventuale coliziuni cu alte autovehicule.
 
În situația manifestării vântului puternic, MAI recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți. 
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SSC Farul a transferat un fotbalist celebru, care a jucat la Steaua, CFR Cluj şi Rapid!

22 Mar 2019 396

Ziua Porţilor Deschise, la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. Peste 300 de elevi au fost primiţi de poliţişti (galerie foto)

22 Mar 2019 201

Constanţa. Bărbat, arestat preventiv după ce ar fi sustras mai multe portofele din mijloacele de transport în comun

22 Mar 2019 201

Doliu în Inspectoratul de Poliție Județean Constanța! S-a stins din viaţă un agent şef adjunct

22 Mar 2019 4831

Monica Niculescu s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Miami

22 Mar 2019 311

Ministrul Apărării a anunţat când vom avea prima corvetă. Ministrul Economiei spune ce arme va avea armata în loc de Kalashnikov

22 Mar 2019 1505

Curtea de Conturi a găsit mai multe nereguli la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Ce scrie în raport

22 Mar 2019 192

Doi foşti primari din judeţul Constanţa, trimişi în judecată de DNA. Procesul continuă la Tribunal

22 Mar 2019 647

Alpin Land SRL vrea să reglementeze un teren situat în municipiul Constanţa, zona industrială (document)

22 Mar 2019 353

Fildas Trading a primit răspuns de la APM Constanţa pentru o fabrică de parfumuri şi produse cosmetice

22 Mar 2019 503

Cine au fost comandanţii Centrului Militar Zonal Constanţa

22 Mar 2019 927

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, gazda competiției de volei dintre școlile de maiștri și subofițeri din Armata României

21 Mar 2019 281

Ziua Micilor Războinici, la Constanța. 400 de elevi vor face sport alături de vedetele Exatlon

21 Mar 2019 292

Atenționare de călătorie în Grecia. Sunt restricții de circulație pe mai multe autostrăzi

21 Mar 2019 348

GPeC 2019 a luat startul Magazinele online se pot înscrie în Competiția GPeC, iar GPeC SUMMIT „se joacă” pe scena Sălii Mari a Teatrului Național București

21 Mar 2019 335