Stiri calde

Se strică vremea în toată țara. Lucrătorii MAI, pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor

Potrivit informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând din dimineața zilei de vineri, 16 noiembrie a.c., până duminică, 18 noiembrie, în toată țara vremea va fi deosebit de rece, la munte vor fi ninsori și intensificări ale vântului, iar în zonele joase se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare sau lapoviță.
 
Conform unui comunicat transmis de MAI, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte asupra comunităților, structurile Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliție și jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren. 
 
Totodată, dacă vor apărea situații de risc pentru populație, prefecții din județele afectate de vremea rea vor reuni Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și vor asigura permanența coordonării acțiunilor de sprijinire a localnicilor și administrațiilor publice din zonele afectate. 
 
De asemenea, la solicitarea inspectoratelor pentru situații de urgență vor fi activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, din care fac parte reprezentanți ai tuturor structurilor teritoriale MAI, precum și angajați ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.
 
Conducerea ministerului afacerilor interne a solicitat ca schimbul de date dintre autoritățile centrale și locale să se realizeze prompt și eficient, astfel încât să permită dispunerea măsurilor preventive pentru populație, în vederea limitării efectelor fenomenelor hidro-meteorologice.
 
Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, MAI recomandă conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă. 
 
În cazul apariției fenomenului de ceață, se face un apel către conducătorii auto să reducă viteza deplasării pentru a permite frânarea în regim de urgență și evitarea unor eventuale coliziuni cu alte autovehicule.
 
În situația manifestării vântului puternic, MAI recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți. 
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Cel mai „înjurabil“ primar

16 Sep 2019 133

In memoriam Roxana Bageac, talentata soprană constănţeană dispărută prematur

16 Sep 2019 158

#DobrogeaAcademică Expoziţia retrospectivă „Dimitrie Berea - 111 ani de la naştere“, la Biblioteca Academiei Române

16 Sep 2019 108

#citeşteDobrogea „Constanța pitorească“ (1908) Geamiile, o curiozitate a Constanţei. „Pe străinii veniţi de pe aiurea îi opreşte în loc solemnitatea acestor rugăciuni“ (galerie foto)

16 Sep 2019 130

#citeşteDobrogea „Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Sosirea autorităților militare româneşti în Tulcea, prilej de sărbătoare şi speranţă

16 Sep 2019 139

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis, prezent la Constanţa. „PSD rămâne un pericol pentru România“

16 Sep 2019 174

Incendiu la un magazin din județul Tulcea. Mai multe butelii GPL erau înăuntru (galerie foto + video)

15 Sep 2019 360

UPDATE. Comunicat al „Regelui“ Gică Hagi - „Rog mai mult respect faţă de numărul 10!“

15 Sep 2019 374

UPDATE Cumpănașu cheamă oamenii în Piața Revoluției. Alexandra Măceșanu împlinea astăzi 16 ani

15 Sep 2019 386

Minor din Medgidia, dus la Centrul de Reeducare Târgu Ocna

15 Sep 2019 352

Acțiuni de voluntariat Crosul caritabil KMG International - RUN & CARE, la a șasea ediție

15 Sep 2019 286

UPDATE. Imagini de la eveniment HC Dobrogea Sud II şi CS Medgidia, meci la Constanţa în Divizia A (galerie foto)

15 Sep 2019 349

Cel mai experimentat tehnic de bord al aviației MAI Maistrul militar principal Sorin Ion, din Constanţa, a salvat un copil de ziua lui

15 Sep 2019 487

#citeșteDobrogea „Thalia Ex Ponto” (2001) In Memoriam Romeo Profit, „eminența cenușie” a directorilor Teatrului de Stat

15 Sep 2019 244

RADET Mai mulţi locuitori din municipiul Constanţa, fară apă caldă

15 Sep 2019 446