Se strică vremea! Vine gerul siberian! Anunţul meteorologilor

Vremea frumoasă de primăvară care ne-a răsfăţat de Crăciun se mai prelungeşte câteva zile. Însă, de săptămâna viitoare, spun meteorologii, vin ploile, iar în unele zone va ninge. Mai mult decât atât, un val de ger siberian loveşte România.

Sfârşitul de an nu aduce însă iarnă autentică în România, specialiştii avertizând că în ianuarie ne aşteaptă viscole şi ger cumplit. Chiar dacă ajunul Crăciunului a fost anul atipic, înregistrându-se 15 grade în termometre, meteorologii  spun că în ianuarie vine iarna adevărată.
 
Fenomenele extreme se pot amplifica de luna viitoare, când vom avea, se pare, viscol şi ger pătrunzător. Frigul însă începe să-şi facă simţită prezenţa încă de marţi 29 decembrie, când un val de ger siberian loveşte România.
Conform meteorologului Gabriela Băncilă, temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă, cu o diferenţă de 20 de grade.

Prognoza meteo: Viscole şi ger pătrunzător
Prognoza pe 3 luni arată că în unele zone va ninge mai mult decât anii trecuti, mai ales în Moldova şi în Apuseni, însă în privinţa temperaturilor, în afară de acest decembrie cu vreme foarte caldă, nu sunt modificări sesizabile pentru ianuarie, februarie şi martie.

Nu va fi o iarnă grea, ci una normală. "Bineînţeles că vor fi viscole, dar în loc de cinci viscole in ianuarie, probabil că vor fi două viscole. În loc de temperaturi de o săptămână, două de -35 sau -25 de grade se vor înregistra doar câteva zile pe perioada viscolului. La fel şi vreme rea, poate să dureze două-trei zile”, a spus Ion sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), citat de realitatea.net
 
Până pe 3 ianuarie vom avea parte, în general, de o vreme frumoasă, cu valori termice diurne ce se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei, în timp ce precipitaţiile sub formă de ninsoare slabă vor fi prezente în majoritatea zonelor spre finalul anului, precum şi în primele zile din 2016, conform prognozei ANM.

Sursă foto: realitatea.net
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.