Stiri calde

Secretarul de stat George Ciamba, întrevedere cu trimisul special pentru Europa de Sud-Est, Christian Hellbach

Secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, l-a primit, la 8 noiembrie 2018, pe trimisul special pentru Europa de Sud-Est, Turcia și statele EFTA din cadrul Ministerului Federal German de Externe, dr. Christian Hellbach.

Dialogul cu oficialul german este parte a consultărilor susţinute care au loc cu oficiali ai statelor membre UE în perspectiva preluării, de către România, a Președinției Consiliului UE în ianuarie 2019 și se înscrie în dialogul constant cu partenerii germani pe teme de interes comun.

Discuţiile au permis realizarea unui schimb aprofundat de opinii pe tema priorităților agendei externe a Președinției române la Consiliul UE, cu accent asupra procesului de extindere al Uniunii, precum şi asupra celor mai recente evoluții din Balcanii de Vest.

Dezbaterile au reliefat convergența de abordări și poziții ale României și Germaniei pe aceste subiecte, precum și interesele comune vizând promovarea stabilității și a parcursului european al țărilor din regiunea Balcanilor de Vest. Ambele părţi au agreat că accelerarea reformelor în regiune va contribui la dinamica procesului de extindere şi la identificarea de soluţii pentru provocările interne și externe la adresa statelor din această zonă.

Cu privire la Turcia, secretarul de stat George Ciamba a reliefat relația de parteneriat strategic atât în plan bilateral, cât și la nivel regional și în cadrul NATO și a arătat că România continuă să susțină parcursul european al Republicii Turcia.

Ambele părți au fost de acord cu importanța menținerii cooperării și dialogului UE-Turcia, în beneficiul ambelor părți, inclusiv din perspectiva gestionării eficiente a provocărilor comune precum migrația ilegală, lupta împotriva terorismului, securitatea și apărarea.

Cei doi oficiali au convenit asupra continuării consultărilor pe aceste teme, în baza convergenței de poziții, a dinamicii și substanței relației bilaterale și a cooperării strânse la nivel european, în perspectiva Președinției române la Consiliul UE.


Sursa foto: MAE 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Convorbire telefonică între ministrul George Ciamba, și ministrul de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan Ce se va întâmpla cu drepturile cetățenilor români din Marea Britanie

18 Jan 2019 227

George Ciamba, în calitate de reprezentant al Consiliului UE, prezent la o serie de momente oficiale în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European (galerie foto)

16 Jan 2019 214

Miniștrii Meleșcanu și Ciamba “Președinția României la Consiliul UE este un proiect de anvergură europeană”

29 Dec 2018 343

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în vizită în Republica Macedonia

18 Dec 2018 264

România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene în cadrul Consiliului Afaceri Generale

11 Dec 2018 341

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, participă la Consiliul Afaceri Generale

10 Dec 2018 251

George Ciamba, prezent la deschiderea seminarului „Strengtheningthe EU as a regional and global actor”

06 Dec 2018 228

Ministrul George Ciamba, prezent la Conferința “Europe Next Project – Coresand Peripheries in Europe?” la Bruxelles (galerie foto)

05 Dec 2018 237

Mesajul adresat românilor de ministrul George Ciamba, cu ocazia Zilei Naționale a României

01 Dec 2018 363

Dezbaterea 'Ora prim-ministrului', programată astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, amânată. De ce a fost luată această decizie

14 Nov 2018 273

George Ciamba, noul ministru al afacerilor europene a depus jurământul la Palatul Cotroceni

14 Nov 2018 309

George Ciamba este noul ministru al Afacerilor Europene

12 Nov 2018 590

George Ciamba, consultări cu secretarul de stat pentru afaceri externe din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării din Spania

24 Oct 2018 179

Secretarul de stat George Ciamba, vizită de lucru la Washington

19 Oct 2018 325

Secretarul de stat George Ciamba, întrevedere cu șeful Biroului Securității Naționale din Polonia, PawelSoloch

11 Oct 2018 298