Stiri calde

Secretarul de stat George Ciamba, întrevedere cu trimisul special pentru Europa de Sud-Est, Christian Hellbach

Secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, l-a primit, la 8 noiembrie 2018, pe trimisul special pentru Europa de Sud-Est, Turcia și statele EFTA din cadrul Ministerului Federal German de Externe, dr. Christian Hellbach.

Dialogul cu oficialul german este parte a consultărilor susţinute care au loc cu oficiali ai statelor membre UE în perspectiva preluării, de către România, a Președinției Consiliului UE în ianuarie 2019 și se înscrie în dialogul constant cu partenerii germani pe teme de interes comun.

Discuţiile au permis realizarea unui schimb aprofundat de opinii pe tema priorităților agendei externe a Președinției române la Consiliul UE, cu accent asupra procesului de extindere al Uniunii, precum şi asupra celor mai recente evoluții din Balcanii de Vest.

Dezbaterile au reliefat convergența de abordări și poziții ale României și Germaniei pe aceste subiecte, precum și interesele comune vizând promovarea stabilității și a parcursului european al țărilor din regiunea Balcanilor de Vest. Ambele părţi au agreat că accelerarea reformelor în regiune va contribui la dinamica procesului de extindere şi la identificarea de soluţii pentru provocările interne și externe la adresa statelor din această zonă.

Cu privire la Turcia, secretarul de stat George Ciamba a reliefat relația de parteneriat strategic atât în plan bilateral, cât și la nivel regional și în cadrul NATO și a arătat că România continuă să susțină parcursul european al Republicii Turcia.

Ambele părți au fost de acord cu importanța menținerii cooperării și dialogului UE-Turcia, în beneficiul ambelor părți, inclusiv din perspectiva gestionării eficiente a provocărilor comune precum migrația ilegală, lupta împotriva terorismului, securitatea și apărarea.

Cei doi oficiali au convenit asupra continuării consultărilor pe aceste teme, în baza convergenței de poziții, a dinamicii și substanței relației bilaterale și a cooperării strânse la nivel european, în perspectiva Președinției române la Consiliul UE.


Sursa foto: MAE 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a prezidat reuniunea Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles

19 Mar 2019 327

Victor Negrescu, numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă

12 Mar 2019 443

Oficial. Laura Codruţa Kovesi este candidatul susţinut de PE pentru postul de procuror-şef european.

08 Mar 2019 663

George Ciamba, prezent la cea de-a patra ediție a Forumului Economic de la Delphi

01 Mar 2019 839

A doua zi a participării ministrului George Ciamba, la Conferința de Securitate de la München (galerie foto)

17 Feb 2019 523

George Ciamba, prezent la Conferinţa de Securitate de la Munchen

16 Feb 2019 530

Întrevedere a ministrului George Ciamba, cu ministrul în exercițiu pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Albania

31 Jan 2019 298

Convorbirile ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu viceprim-ministrul macedonean pentru afaceri europene, Bujar Osmani. Ce au vizat (galerie foto)

28 Jan 2019 383

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, întrevedere cu reprezentantul UNICEF în România

21 Jan 2019 282

Convorbire telefonică între ministrul George Ciamba, și ministrul de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan Ce se va întâmpla cu drepturile cetățenilor români din Marea Britanie

18 Jan 2019 378

George Ciamba, în calitate de reprezentant al Consiliului UE, prezent la o serie de momente oficiale în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European (galerie foto)

16 Jan 2019 350

Miniștrii Meleșcanu și Ciamba “Președinția României la Consiliul UE este un proiect de anvergură europeană”

29 Dec 2018 424

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în vizită în Republica Macedonia

18 Dec 2018 323

România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene în cadrul Consiliului Afaceri Generale

11 Dec 2018 423

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, participă la Consiliul Afaceri Generale

10 Dec 2018 313