Stiri calde

Secretarul de stat George Ciamba, vizită de lucru la Washington


În contextul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut, la 18 octombrie 2018, o întrevedere la Washington cu directorul pentru planificare politică din cadrul Departamentului de Stat, Kiron Skinner.

Cu această ocazie, secretarul de stat George Ciamba a reiterat importanța pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, subliniind interesul părții române pentru intensificarea cooperării bilaterale pe toate temele de interes comun. Oficialul român a subliniat dorința părții române de a lansa noi proiecte de cooperare cu partea americană atât în plan bilateral, dar și în plan regional și multilateral.

Secretarul de stat George Ciamba a trecut în revistă principalele provocări de securitate cu care se confruntă regiunea extinsă a Mării Negre, manifestând îngrijorare față de continuarea menținerii unui climat de instabilitate și subliniind că acesta afectează nu doar statele din zonă, ci se răsfrânge și asupra securității europene și euro-atlantice. În acest context, a fost reliefată importanța continuării unei abordări coerente în dezvoltarea dimensiunii de apărare și descurajare pe flancul estic al NATO, inclusiv prin sprijinirea activă a partenerilor Alianței din regiunea Mării Negre.

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic a precizat că România va continua să fie un aliat strategic angajat al SUA, în baza valorilor comune și va continua să susțină interesele regionale de securitate comune. Totodată, a exprimat interesul autorităților române de a contribui la întărirea parteneriatului transatlantic dintre UE și SUA cu prilejul deținerii Președinției Consiliului UE în primul semestru al anului viitor.

Totodată, secretarul de stat Ciamba a avut o întrevedere cu Brian Hook, reprezentantul special al SUA pentru Iran.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii în legătură cu dosarul nuclear iranian, inclusiv Planul Comun și Cuprinzător de Acțiune (JCPOA), precum și în ceea ce privește situația generală din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.


Sursa foto: MAE
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decrete semnate de preşedintele României. Au fost numiţi doi ambasadori

24 Oct 2019 650

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a prezidat reuniunea Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles

19 Mar 2019 418

Victor Negrescu, numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă

12 Mar 2019 780

Oficial. Laura Codruţa Kovesi este candidatul susţinut de PE pentru postul de procuror-şef european.

08 Mar 2019 900

George Ciamba, prezent la cea de-a patra ediție a Forumului Economic de la Delphi

01 Mar 2019 1805

A doua zi a participării ministrului George Ciamba, la Conferința de Securitate de la München (galerie foto)

17 Feb 2019 725

George Ciamba, prezent la Conferinţa de Securitate de la Munchen

16 Feb 2019 696

Întrevedere a ministrului George Ciamba, cu ministrul în exercițiu pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Albania

31 Jan 2019 388

Convorbirile ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu viceprim-ministrul macedonean pentru afaceri europene, Bujar Osmani. Ce au vizat (galerie foto)

28 Jan 2019 502

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, întrevedere cu reprezentantul UNICEF în România

21 Jan 2019 376

Convorbire telefonică între ministrul George Ciamba, și ministrul de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan Ce se va întâmpla cu drepturile cetățenilor români din Marea Britanie

18 Jan 2019 522

George Ciamba, în calitate de reprezentant al Consiliului UE, prezent la o serie de momente oficiale în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European (galerie foto)

16 Jan 2019 470

Miniștrii Meleșcanu și Ciamba “Președinția României la Consiliul UE este un proiect de anvergură europeană”

29 Dec 2018 559

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în vizită în Republica Macedonia

18 Dec 2018 415

România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene în cadrul Consiliului Afaceri Generale

11 Dec 2018 537