Secretarul General al NATO, la comandamentul Brigăzii Multinaţionale de la Craiova. Ce a spus acesta despre România

Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, aflat împreună cu preşedintele Klaus Iohannis la comandamentul Brigăzii Multinaţionale NATO Sud-Est din Craiova, a mulţumit din nou României pentru modul în care se implică în activităţile Alianţei. Totodată, acesta a mai menționat că, statul transmite faptul că NATO este o organizaţie puternică şi unită.

"Este o onoare să fiu aici astăzi cu voi, pentru că este o oportunitate pentru a vă mulţumi pentru tot ce faceţi şi pentru felul implicat în care acţionaţi în cadrul NATO. Lucrăm împreună pentru a apăra graniţa de est a Alianţei. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi. Transmiteţi un mesaj foarte clar: NATO este aici, NATO este puternică, NATO este unită. Vreau să vă amintesc că faceţi parte dintr-un efort mult mai larg”, a declarat Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.


Preşedintele Klaus Iohannis a amintit de evoluțiile prin care a trecut statul român: inaugurarărea sediului Unităţii NATO pentru Integrarea Forţelor la Bucureşti, comandamentul Alianţei Nord-Atlantice înfiinţat pe teritoriul naţional, precum şi înfiinţarea şi activarea Comandamentului de Divizie Sud-Est din Bucureşti, din 2015 și inaugurarea facilităţii antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu (2016).

"Am trecut în revistă aceste evoluţii pentru a evidenţia caracterul dinamic şi concret al prezenţei NATO în ţara noastră, subsumată deciziilor de adaptare a Alianţei Nord-Atlantice la un mediu de securitate complex. De altfel, Brigada Multinaţională Sud-Est s-a înfiinţat tocmai ca răspuns la acest mediu de insecuritate şi instabilitate în proximitatea NATO. Spaţiul euroatlantic continuă să se confrunte cu o serie de provocări generate de actori statali şi non-statali, de forţe militare convenţionale şi entităţi teroriste”, a declarat Iohannis pentru România TV.


Președontele României a mai evidenţiat faptul că România găzduieşte Comandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, ceea ce, spune el, arată preocupare şi implicare din partea ţării noastre pentru creşterea nivelului de securitate în România şi în întreaga regiune a Mării Negre.

"Pentru noi, rolul de furnizor de securitate şi stabilitate pe care ni l-am asumat este un obiectiv pe care, odată realizat, ne propunem să îl consolidăm şi să îl adaptăm evoluţiilor regionale şi globale. Această nouă structură aliată de pe teritoriul naţional reprezintă rezultatul efortului conjugat al României, al aliaţilor şi al NATO, ca organizaţie”, a adăugat Klaus Iohannis.


Acesta a mai declarat că NATO înseamnă solidaritate şi unitate, principii respectate de statele membre.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 392

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 237

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 403

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu omologul sloven la București

11 Apr 2024 265

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 10 aprilie 2024

10 Apr 2024 290

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, prezent la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în cadrul unei ceremonii

09 Apr 2024 434

MApNMinistrul apărării naționale, la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii

09 Apr 2024 343

Știri Constanța 20 de ani de la aderarea României la NATO, celebrați la Muzeul Național al Marinei Române (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 384

MAE7 aprilie – celebrarea Zilei NATO în România

08 Apr 2024 291

Ziua NATO, sărbătorită de Brigada 9 Mecanizată Mărășești

07 Apr 2024 432

Premierul României, Marcel Ciolacu „În cei 20 de ani de la aderarea la NATO, România şi-a consolidat profilul de aliat responsabil”

07 Apr 2024 487

Președintele României, Klaus Iohannis România - un veritabil pilon de securitate şi stabilitate în regiunea Mării Negre şi pe Flancul Estic

07 Apr 2024 429

MApNMinistrul apărării naționale, la Conferința internațională „Black Sea Maritime Forum”

05 Apr 2024 512

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Postura NATO de apărare și descurajare în regiunea Mării Negre rămâne vitală”

05 Apr 2024 458

MAEParticiparea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre NATO în format aliat

04 Apr 2024 330