UPDATE 4. Elena Ploscariu, cetăţean de onoare al Constanţei Ședința Consiliului Local Municipal Constanța, în plină desfăşurare (galerie foto)

Astăzi, a fost convocat Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).

Ordinea de zi cuprinde 24 de proiecte de hotărâre. Şedinţa este condusă de consilierul Mircea Dobre. Sunt prezenţi 25 de consilieri, doi fiind absenţi.

Şedinţa a început cu retragerea a trei proiecte de pe ordinea de zi, şi anume: 11, 21 si 22.
  • Proiect de hotărâre privind subvenționarea activității de administrare de către R.A.E.D.P.P. Constanța a grupurilor sanitare publice;
  • Proiect de hotărâre privind organizarea Consiliului de administrație al S.C. Confort Urban S.R.L.;
  • Proiect de hotărâre privind organizarea Consiliului de administrație al Regiei Autonome de Distribuție Energie Termică Constanța.

Primele două proiecte, cele cu privire la aprobarea procesului-verbal al şedinţei ordinare a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 30 septembrie 2016 şi aprobarea procesului-verbal al şedinţei de îndată a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 10 octombrie 2016, au trecut.

Următoarele două proiecte, cele cu privire la acordarea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Constanța” Elenei Ploscariu, dar şi lui Fripis Marius-Daniel, se supun la vot.  

Între timp, se acordă diplomele de cetăţeni de onoare plutonierului Ionel Eugen Bida, rănit în 2010 în timpul unei misiuni militare în Afganistan şi plutonierului adjutant Florin Bolovan, rănit şi el în urma unei explozii în teatrul de operaţii din Afganistan în 2006.







UPDATE 4, ora 12.51

La proiectul 23, privind constituirea Comisiei locale de ordine publică a municipiului Constanța au fost propuşi, Costin Răsăuţeanu, Secil Cantaragiu şi Andrei Popescu. 

Iată rezultatele votului: Costin Răsăuţeanu – 22 pentru, Secil Cantaragiu – 18 pentru şi Andrei Popescu - 22 pentru.

Precizăm că ultimul proiect de pe ordinea de zi, cel privind modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului local al municipiului Constanța aprobat prin HCL nr. 159/2002, nu a trecut.

UPDATE 3, ora 12.37

La proiectul 12, Mihaela Andrei a solicitat primarului Decebal Făgădau câteva lămuriri. Edilul spune că a apărut o situaţie litigioasă pentru că municipalitatea este nemulţumită de preluarea de care a beneficiat Electrocentrale Constanţa, iar firma de avocatură va asista şi susţine interesele municipiului. A trecut şi acest proiect.

De asemenea, au trecut şi următoarele proiecte:             
  • Proiect de hotărâre privind modificarea și actualizarea HCL nr. 211/2011 privind însuşirea şi aprobarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Constanţa;
  • Proiect de hotărâre privind completarea și actualizarea inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Constanța;
  • Proiect de hotărâre privind radierea unor imobile din inventarul bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Constanța;
  • Proiect de hotărâre privind atribuirea în proprietate domnului Ungureanu Aurel, revoluționar, a unei suprafețe de teren reprezentând loc de veci în baza Legii nr. 341/2004; 
  • Proiect de hotărâre privind atribuirea în proprietate domnului Palaz Mihai Anghel, revoluționar, a unei suprafețe de teren reprezentând loc de veci în baza Legii nr. 341/2004;
  • Proiect de hotărâre privind transmiterea din administrarea Consiliului local al municipiului Constanța în administrarea Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța a unor imobile situate în municipiul Constanța.
La proiectul 19 (aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobil S+P+3E+4E-7E retras – locuințe colective cu spații comerciale la parter, pentru terenul situat în municipiul Constanța, str. Unirii nr. 19B), primarul are un amendament prin care să se stabilească valabilitatea planului de urbanism doi ani cu posibilitatea de prelungire o dată, iar pentru planuri urbanistice zonale să se introducă termenul de valabilitate de trei ani.

La acest punct, Remus Rezeanu declara că în comisia de urbanism acest proiect a primit aviz negativ şi că este un proiect în defavoarea cetăţenilor din Faleză Nord.

Amendamentul primarului a trecut, proiectul obţinând 15 voturi pentru şi 10 împotrivă.

Mai departe, la proiectul 20 (modificarea HCL nr. 52/2016 privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona situată în prelungirea str. Bucovina, delimitată la nord de teren aparținând municipiului Constanța, la est de teren aparținând domeniului public al statului aflat în administrarea ABADL, la sud și vest de proprietăți private), s-au înregistrat 15 voturi pentru şi 10 abţineri.

UPDATE 2, ora 12.30

Au trecut şi următoarele proiecte:
  • Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar Gabrielei Dragnea Gabriela; 
  • Proiect de hotărâre privind repartizarea și schimbul unor spații de locuit construite de A.N.L. în regim de închiriere, din recuperări;
  • Proiect de hotărâre privind repartizarea și extinderea unor spații de locuit din fondul locativ de stat;
  • Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a
  • Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții a aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanța, aprobat prin HCL nr. 82/2016;
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcțiilor publice din cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța pentru anul 2017.

UPDATE 1, ora 12.25

În urma voturilor exprimate, Elena Ploscariu şi Fripis Marius-Daniel au primit fiecare câte 25 de voturi. Înmânarea diplomelor se va face în următoarea şedinţă CLM Constanţa.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 361

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 304

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 496

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 443

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2656

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 770

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 892

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 393

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 585

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 482

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 878

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 530

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 615

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 564

Ședința CLM Constanța Reabilitarea a trei stații de transport în comun la capete de linii Cireșica, Pescărie și Poarta 1, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 561