UPDATE 4 Ședință de colegiu prefectural. Se discută subiectele arzătoare ale momentului în județul Constanța

La această oră, la Palatul Administrativ din Constanța are loc colegiul prefectural, pe agenda căruia apar cele mai importante teme de interes pentru locuitorii din județ. 

În cadrul ședinței, șeful AJFP Constanța, Mitică Dumitru prezintă Raportul privind rezultatele obținute în activitatea de combatere a evaziunii fiscale; Măsuri de eficientizare a activități.
 
De asemenea, se discută tema sportului de performanță din perspectiva rezultatelor și preocupărilor legate de acest subiect. Prezentarea îi revine directorului executiv al DJST Constanța, Claudiu Teliceanu.
 
La colegiul prefectural iau parte și directorul AN Îmbunătățiri Funciare Constanța, Alin Romeo Trifan și directorul Direcției pentru Agricultură Constanța, Ioan Albu, care vor vorbi despre măsurile de modernizare și reabilitare a infrastructurii secundare  de irigații din județ.
 
Nu în ultimul rând, un subiect stringent pe agenda Prefecturii, dar și a autorităților de sănătate din județ, se discută despre cazul de infecție cu virusul West Nile în cazul unui tânăr din Mangalia. Lămuririle în acest sens vin de la directorul executiv al DSP Constanța, Cristina Schipor.
 
Ședința de astăzi este coordonată de prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu. 

UPDATE 4, ora 12:59
 

Ultimul punct pe ordinea de zi a ședinței de colegiu prefectural este cel referitor la agricultură.
 

Conform directorului executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Constanța, Ioan Albu, în județul Constanța s-au înregistrat 32.000 de hectare calamitate. În acest context, spune Albu, se impune refacerea sistemului de irigații la nivel județean.
 
Subiectul a fost abordat recent la Medgidia și s-au identificat câteva soluții ce trebuie puse în parctică.

 
Deocamdată nu se știe dacă vor fi date despăgubiri pentru terenurile calamitate din cauza secetei.
 
La polul opus se află însă producția de struguri, care se prezintă foarte bine anul acesta.  
 
Conform lui directorului Albu, cele mai afectate d lipsa precipitațiilor au fost zonele de centru și de sud ale județului.
 
Directorul ANIF, Alin Romeo Trifan a afirmat că prioritară este identificare surselor de apă pentru irigații. Acesta a mai apreciat că prin accesarea de fonduri europene, fermierii pot revitaliza zeci de hectare de teren prin irigații. În prezent se caută soluții imediate pentru refacerea sistemului de irigații. 

Organizațiile de utilizatori de apă pot să acceseze finanțări europene, iar ANIF poate primi bani pentru refacerea punctelor principale ale infrastructurii de bază. 

UPDATE 3, ora 12:47
 
Din partea DSP Constanța, informarea asupra situației privind cazul de West Nile înregistrat în județul Constanța și suspiciunile de meningită o expune dr. Suzan Ibram.
 
Potrivit dr. Ibram, au existat 16 suspiciuni de îmbolnăviri de meningită. Dintre acestea s-au confirmat numai trei.
 
Conform reprezentantului DSP, șase persoane au murit până acum din cauza virusului West Nile. Un caz de infecție cu acest virus a fost diagnosticat pe 14 septembrie la Mangalia, în urma unei prime testări.
 
Confirmarea a pus în gardă autoritățile sanitare și locale. Astfel că Primăriile au primit instrucțiuni pentru a se aproviziona cu insecticid. Concomitent s-a sistat acțiunea de donare de sânge ce ar fi urmat să aibă loc în zona Mangalia – Tuzla, până pe 31 octombrie. 

UPDATE 2, ora 12:37
 
În numele Direcției Județene pentru Sport și Tineret vorbește inspector Mariana Solomon. Aceasta spune că este nevoie de o strategie pentru bazele aflate în administrația DJST împreună cu autoritățile municipale și centrale. În acest context, Solomon consideră că sunt necesare investiții în bazele sportive și că este nevoie și de proiecte pentru stimularea sportului în mediul rural, inexistente acum din cauza lipsei de finanțare, la care se adaugă salarizarea precară a antrenorilor.
 
Mâine, la București, va avea loc o dezbatere publică privind strategia pentru sport. În ultimii șapte ani, performanța sportivă s-a diminuat cu 40%.
 
Referitor la stadionul Farul,  Direcția a trimis informări și sugestii în vedere ca acesta e concesionat pe 49 de ani. Este o procedură în derulare, în urma căreia se vrea trecerea arenei în administrare locală, susține Mariana Solomon. Motivul invocat este acela că pentru DJST investiția necesară este prea mare. 

UPDATE 1, ora 12:18
 
Prefectul județului a primit raportul din partea șefului AJFP Constanța. Totodată, directorul adjunct al AJFP, Silviu Coșa a spus că au 821 de persoane juridice au fost supuse unor controale inopinate. Controalele s-au finalizat cu 107 sesizări penale și 38 de instituiri de măsuri asiguratorii.
 
Comparativ cu perioada similară a anului trecut se constată o creștere a numărului de sechestre instituite.
 
 Tot în ședința de astăzi s-a făcut precizarea că județul Constanța, prin AJFP, are o contribuție de 52% la bugetul de stat pe regiune.
 
Se înregistrează și o creștere a numărului de inspectori. O parte dintre aceștia au fost detașați în județul Constanța de la Galați pentru a face față inspecțiilor la agenții economici pe tot parcursul anului.
 
321 de bunuri sunt în curs de evaluare, iar 14 liictații sunt în derulare pentru bunurile puse sub sechestru.
 
S-au întocmit 15.000 de dosare de executare silită. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 522

Constanța Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi a Colegiului Prefectural

26 Mar 2024 475

Constanța Primul Colegiu Prefectural va avea loc mâine. Iată ce se află pe ordinea de zi

01 Feb 2024 638

Ce măsuri vor fi luate în județul Constanța pentru sărbatori de iarnă în siguranță

20 Dec 2023 1110

Ultimul colegiu Prefectural Prezentări ale AJOFM Constanța, AJPIS Constanța și ISJ Constanța

23 Oct 2023 951

Constanța Rezultatele provizorii ale Recensământului populației și al locuințelor, prezentate în cadrul Colegiului Prefectural

18 May 2023 1301

UPDATE Direcția Județeană pentru Cultură, Direcția pentru Agricultură Județeană și ITCSMS Constanţa, la bilanț (GALERIE FOTO)

16 Feb 2023 1587

LIVE-TEXT Ședință a Colegiului Prefectural Constanța. Patru instituții prezintă bilanțurile activității pentru anul 2022 (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2023 1790

LIVE VIDEO-TEXT Colegiul Prefectural al Județului Constanța prezintă raportul de activitate pe anul 2022 (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Feb 2023 1534

Nedeclararea corectă a impozitelor constănțenilor, în vizorul ANAF. Ce raport a prezentat Inspecția Fiscală pentru anul 2022

27 Oct 2022 2357

Colegiul Prefectural, în manieră inedită. Prezentări ale reprezentanților ANIF, ABADL și AJFP Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

27 Oct 2022 1936

Rapoarte prezentate de instituții constănțene, în ultimul Colegiu Prefectural. Detalii

22 Sep 2022 1078

Constanța Pregătirile pentru noul an școlar, analizate în ultimul Colegiu Prefectural. Ce subiecte au mai fost discutate

01 Sep 2022 1298

Autoritățile locale, pregătite pentru Paște și 1 Mai! Ce efective vor fi pe străzile din județul Constanța (VIDEO)

19 Apr 2022 1911

Constanța ABADL a pregătit plajele pentru perioada sărbătorilor. „Ne așteptăm pentru 1 Mai la un aflux mare de turiști”

18 Apr 2022 1591