Stiri calde

UPDATE 4 Ședință de colegiu prefectural. Se discută subiectele arzătoare ale momentului în județul Constanța

La această oră, la Palatul Administrativ din Constanța are loc colegiul prefectural, pe agenda căruia apar cele mai importante teme de interes pentru locuitorii din județ. 

În cadrul ședinței, șeful AJFP Constanța, Mitică Dumitru prezintă Raportul privind rezultatele obținute în activitatea de combatere a evaziunii fiscale; Măsuri de eficientizare a activități.
 
De asemenea, se discută tema sportului de performanță din perspectiva rezultatelor și preocupărilor legate de acest subiect. Prezentarea îi revine directorului executiv al DJST Constanța, Claudiu Teliceanu.
 
La colegiul prefectural iau parte și directorul AN Îmbunătățiri Funciare Constanța, Alin Romeo Trifan și directorul Direcției pentru Agricultură Constanța, Ioan Albu, care vor vorbi despre măsurile de modernizare și reabilitare a infrastructurii secundare  de irigații din județ.
 
Nu în ultimul rând, un subiect stringent pe agenda Prefecturii, dar și a autorităților de sănătate din județ, se discută despre cazul de infecție cu virusul West Nile în cazul unui tânăr din Mangalia. Lămuririle în acest sens vin de la directorul executiv al DSP Constanța, Cristina Schipor.
 
Ședința de astăzi este coordonată de prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu. 

UPDATE 4, ora 12:59
 

Ultimul punct pe ordinea de zi a ședinței de colegiu prefectural este cel referitor la agricultură.
 
Conform directorului executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Constanța, Ioan Albu, în județul Constanța s-au înregistrat 32.000 de hectare calamitate. În acest context, spune Albu, se impune refacerea sistemului de irigații la nivel județean.
 
Subiectul a fost abordat recent la Medgidia și s-au identificat câteva soluții ce trebuie puse în parctică.
 
Deocamdată nu se știe dacă vor fi date despăgubiri pentru terenurile calamitate din cauza secetei.
 
La polul opus se află însă producția de struguri, care se prezintă foarte bine anul acesta.  
 
Conform lui directorului Albu, cele mai afectate d lipsa precipitațiilor au fost zonele de centru și de sud ale județului.
 
Directorul ANIF, Alin Romeo Trifan a afirmat că prioritară este identificare surselor de apă pentru irigații. Acesta a mai apreciat că prin accesarea de fonduri europene, fermierii pot revitaliza zeci de hectare de teren prin irigații. În prezent se caută soluții imediate pentru refacerea sistemului de irigații. 

Organizațiile de utilizatori de apă pot să acceseze finanțări europene, iar ANIF poate primi bani pentru refacerea punctelor principale ale infrastructurii de bază. 

UPDATE 3, ora 12:47
 
Din partea DSP Constanța, informarea asupra situației privind cazul de West Nile înregistrat în județul Constanța și suspiciunile de meningită o expune dr. Suzan Ibram.
 
Potrivit dr. Ibram, au existat 16 suspiciuni de îmbolnăviri de meningită. Dintre acestea s-au confirmat numai trei.
 
Conform reprezentantului DSP, șase persoane au murit până acum din cauza virusului West Nile. Un caz de infecție cu acest virus a fost diagnosticat pe 14 septembrie la Mangalia, în urma unei prime testări.
 
Confirmarea a pus în gardă autoritățile sanitare și locale. Astfel că Primăriile au primit instrucțiuni pentru a se aproviziona cu insecticid. Concomitent s-a sistat acțiunea de donare de sânge ce ar fi urmat să aibă loc în zona Mangalia – Tuzla, până pe 31 octombrie. 

UPDATE 2, ora 12:37
 
În numele Direcției Județene pentru Sport și Tineret vorbește inspector Mariana Solomon. Aceasta spune că este nevoie de o strategie pentru bazele aflate în administrația DJST împreună cu autoritățile municipale și centrale. În acest context, Solomon consideră că sunt necesare investiții în bazele sportive și că este nevoie și de proiecte pentru stimularea sportului în mediul rural, inexistente acum din cauza lipsei de finanțare, la care se adaugă salarizarea precară a antrenorilor.
 
Mâine, la București, va avea loc o dezbatere publică privind strategia pentru sport. În ultimii șapte ani, performanța sportivă s-a diminuat cu 40%.
 
Referitor la stadionul Farul,  Direcția a trimis informări și sugestii în vedere ca acesta e concesionat pe 49 de ani. Este o procedură în derulare, în urma căreia se vrea trecerea arenei în administrare locală, susține Mariana Solomon. Motivul invocat este acela că pentru DJST investiția necesară este prea mare. 

UPDATE 1, ora 12:18
 
Prefectul județului a primit raportul din partea șefului AJFP Constanța. Totodată, directorul adjunct al AJFP, Silviu Coșa a spus că au 821 de persoane juridice au fost supuse unor controale inopinate. Controalele s-au finalizat cu 107 sesizări penale și 38 de instituiri de măsuri asiguratorii.
 
Comparativ cu perioada similară a anului trecut se constată o creștere a numărului de sechestre instituite.
 
 Tot în ședința de astăzi s-a făcut precizarea că județul Constanța, prin AJFP, are o contribuție de 52% la bugetul de stat pe regiune.
 
Se înregistrează și o creștere a numărului de inspectori. O parte dintre aceștia au fost detașați în județul Constanța de la Galați pentru a face față inspecțiilor la agenții economici pe tot parcursul anului.
 
321 de bunuri sunt în curs de evaluare, iar 14 liictații sunt în derulare pentru bunurile puse sub sechestru.
 
S-au întocmit 15.000 de dosare de executare silită. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colegiu Prefectural dedicat Zilei Dobrogei

22 Nov 2018 280

UPDATEŞefii instituţiilor publice din Constanţa, convocaţi la Prefectură. Iată ce se discută! (galerie foto)

25 Jan 2018 1090

UPDATE. Colegiu Prefectural la Prefectura Constanța. Ce subiecte se află pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Dec 2017 1383

LIVE TEXT Membrii Colegiului Prefectural Constanţa, convocaţi astăzi în şedinţă (galerie foto)

29 Nov 2017 831

Jandarmii monitorizează dinamica fenomenului delicvenței juvenile în şcolile constănţene

26 Oct 2017 763

UPDATE Ședința de colegiu prefectural în aceste momente la Prefectura Constanţa (galerie foto)

27 Sep 2017 1276

Membrii Colegiului Prefectural Constanţa, convocaţi în şedinţă. Iată ordinea de zi!

27 Sep 2017 808

Vaccinarea copiilor şi pregătirea unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar, temele Colegiului Prefectural Constanţa

31 Aug 2017 1011

LIVE TEXT Ședința de colegiu prefectural. Prezintă informări Constantin Dina şi Anca Dragomir (galerie foto)

30 Aug 2017 1385

LIVE TEXT A început primul colegiu prefectural condus de noul prefect al Constanţei, Ioan Albu (galerie foto)

26 Jul 2017 1327

În cadrul Comandamentului 2017 vor acţiona 300 de poliţişti. Jumătate sunt detaşaţi

25 May 2017 1018

Constanţa Membrii Colegiului Prefectural, convocaţi în şedinţă joi. Iată ordinea de zi

23 May 2017 922

Măsurile dispuse de autorităţi în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada minivacanţei de 1 Mai

26 Apr 2017 3216

Constanţa Membrii Colegiului Prefectural, convocaţi în şedinţă mâine. Iată ordinea de zi

24 Apr 2017 3301

Prefectul spune că „România e acţionată în justiţie din cauza a două gropi de gunoi din judeţul Constanţa” (galerie foto)

27 Feb 2017 1127