Stiri calde

Ședințe cruciale, în această dimineață, anunțate de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat, aseară, că a convocat, pentru această dimineață, şedinţe ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernului, spunând că acestea sunt necesare pentru a derula toate procedurile pentru instituirea stării de alertă.
 
"Îmi doresc ca, odată cu trecerea la starea de alertă, cetăţenii să înţeleagă că responsabilitatea fiecărui cetăţean este cea mai bună pavăză în răspândirea acestei epidemii", a spus Orban. 
 
"Tot mâine voi convoca, după audierea mea la Parlament, toate instituţiile care au atribuţii de control şi care au abilitarea legală de a dispune măsurile pentru respectarea regulilor stabilite prin lege şi prin hotărrea de Guvern în cadrul stării de alertă. Toate instituţiile de control vor fi pe teren şi vor impune aplicarea legii. Vom apela la toate pârghiile pentru a ne asigura că instituţiile publice, cetăţenii respectă regulile", a mai anunțat, aseară, Orban.
 
El a spus că perioada de informare a trecut.

"Începând de marţi, toate instituţiile implicate în asigurarea respectării în instituţie a regulilor, vor fi pe teren şi vor asigura respectarea legii. Începând de mâine ... dacă vreţi... îmi puneţi nişte întrebări deranjante, se aplică. Legea se aplică în fiecare zi în România", a afirmat Orban.

"Îmi doresc ca, odată cu trecerea la starea de alertă, cetăţenii să înţeleagă că responsabilitatea fiecărui cetăţean este cea mai bună pavăză în răspândirea acestei epidemii. Sunt reguli care trebuie respectate pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor", a continuat el.

Orban a mai spus că vor fi folosite toare pârghiile la dispoziţie prin această lege

"Eu nu merg pentru prelungire (a stării de alertă - n.r.). Potrivit legii, starea de alertă se decide prin HG, iar legea dispune că starea de alertă se dispune prin HG si dacă e valabilă pentru mai mult de jumătate din judeţele ţării, trebuie trecută prin Parlament. Sunt convins că Parlamentul, aşa cum a adoptat această lege, cu modificări, şi am convingerea că va adopta starea de alertă instituită de Guvern, în baza legii", a susţinut el.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Școlile și liceele din Constanța unde sunt centre de votare își suspendă cursurile

23 Sep 2020 635

Coronavirus România Ce norme specifice vor fi impuse pentru funcționarea, de la 1 septembrie, a restaurantelor, a teatrelor și a cinematografelor (document)

31 Aug 2020 641

Oficial despre redeschiderea restaurantelor și cafenelelor, de la 1 septembrie

28 Aug 2020 1188

Textul Hotărârii de Guvern Evenimentele în spațiu închis pot dura două ore și pot participa 50 de persoane. Masca obligatorie (document)

28 Aug 2020 1665

Reguli de protecţie la alegeri, redeschiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor - discutate miercuri

26 Aug 2020 720

A fost extinsă lista județelor cu restricții. Carantină impusă pentru persoanele care sosesc din șase regiuni ale Spaniei

17 Aug 2020 812

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind prelungirea stării de alertă în România (documente)

14 Aug 2020 705

Românii care vin din Spania nu mai stau în carantină (documente)

10 Aug 2020 574

Au fost stabilite zonele în care este limitat programul teraselor și barurilor. Printre ele, și județul Constanța (document)

01 Aug 2020 12160

Premierul Orban, mesaj important legat de funcționarea teraselor după ora 23.00. „Nu poți să permiți pentru unii și pentru alții să nu permiți“

01 Aug 2020 873

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, convocat astăzi

30 Jul 2020 821

Comitetul pentru Situații de Urgență, oficial despre propunerea privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție

29 Jul 2020 769

Coronavirus Constanța Primarul Decebal Făgădău - „Îmi este greu să înțeleg ce vor să facă guvernanții“

29 Jul 2020 1985

Coronavirus România. Încă o localitate intră în carantină (documente)

26 Jul 2020 708

Oficial! Normele de aplicare a Legii carantinării. Cine poate intra în țară fără să stea în carantină

21 Jul 2020 738