UPDATE 2 Șef de poliție, reținut într-un dosar de trafic de persoane. Ce spun procurorii DIICOT

După ce a fost audiat o noapte întreagă la DIICOT, comisarul șef Marius Rotaru, șeful Poliției din Mizil, a fost reținut, în această dimineață, pentru 24 de ore de către procurori.

Aseară, Rotaru a fost dus la audieri la sediul DIICOT Ploiești, într-un dosar de trafic de persoane, susține presa prahoveană. Nus e știe deocamdată ce calitatea are comisarul șef în acest dosar.

UPDATE ora 11:31:
Conform procurorilor DIICOT, alături de șeful Poliției din Mizil, au mai fost reținute astăzi în același dosar alte trei persoane, suspectate de trafic de minori, trafic de persoane,  furt calificat, viol și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, se arată într-un comunicat dat publicității.
 
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna decembrie 2015 şi până în prezent inculpaţii  Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi suspecţii  C. N. F., R. M.-M. şi C. S. au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea şi adăpostirea în scopul expoatării sexuale, de cele mai multe ori  prin exercitarea de acte de violenţă.
 
S-a reţinut că inculpaţii au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona.
 
Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Rotaru Marius Nicușor, având funcţia de şef al Poliției Orașului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional din care fac parte inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare  ajutându-i astfel pe  să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi  trafic de minori.
 
De asemenea, s-a reţinut că inculpatul Rotaru Marius Nicușor  a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului  infracțional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane.“, precizează procurorii DIICOT Ploiești.
 
Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


UPDATE ora 7:54:

Comisarul șef Marius Rotaru a fost scos încătușat din sediul Parchetului, iar surse din anchetă susțin că el este acuzat de abuz în serviciu și favorizarea infractorului.

Conform surselor citate, Marius Rotaru ar fi protejat o rețea de proxeneți din Mizil care exploata inclusiv minore.

Astfel, unele dintre minore ar fi depus plângeri la Poliția Mizil în care arătau că sunt exploatate sexual, însă reclamațiile acestora nu ar fi fost soluționate de structura condusă de Rotaru, au precizat sursele citate.  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe IPJ Constanța cumpără peste 160.000 de cartușe și repară poligonul de tragere!

06 Mar 2024 849

Exclusiv! Toate cele 5 Secții de Poliție din Constanța au fost desființate și înființate alte 4. Iată competențele teritoriale și noii șefi (FOTO)

26 Jan 2024 3094

Chestorul Bîltag Dumitru, împuternicit șef al IPJ Constanța! Nepotul lui Florin Piersic, propus șef în Poliția Constanța

16 Jan 2024 3180

Foști șefi din Poliția Constanța, victorioși în procesul vizând Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne

04 Jan 2024 1977

Surse Chestorul Constantin Glugă, fostul șef al IPJ Constanța, și comisarii șefi Nicolae Simion și Marin Dincă se pensionează!

20 Dec 2023 2158

LIVE Ministrul Predoiu prezintă noua conducere a Poliției Constanța - Dumitru Bîltag - „Să nu credeți că am venit la Constanța pentru că îmi lipsea această funcție de CV-ul meu“

09 Nov 2023 2339

VIDEO Vrei să devii polițist? Acum ai ocazia! Precizări importante legate de tatuaje. Interviu online cu agent șef adjunct de poliție Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța

01 Nov 2023 2292

Concurs important la București! Este vizată Poliția din Tulcea

15 Oct 2023 743

Începe procesul comisarului șef Petrică Bacaim, ofițer al Gărzii de Coastă, trimis în judecată de DNA Constanța! (RECHIZITORIU)

03 Oct 2023 1621

Dorin Colidiuc și Corneliu Octavian Tănase Doi foști grei ai sistemului polițienesc din Constanța își caută dreptatea în instanță!

26 Sep 2023 1424

Concurs! Brigada de Operațiuni Speciale din Constanța, vizată de un anunț important al Poliției Române

16 Sep 2023 1968

LIVE TEXT Șeful Poliției Române, la Constanța! Este prezentată Mădălina Sorina Vlangăr, prima femeie care va conduce IPJ Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Aug 2023 2909

Garda de Coastă „Ultima zi din cei peste 25 de ani în slujba de străjer al țării!”

29 Aug 2023 779

Averea și interesele comisarului șef Mădălina Sorina Vlangăr, noul sef interimar al IPJ Constanța! (DOCUMENTE)

29 Aug 2023 8561

Sondaj opinie Considerați oportune eliberările din funcție efectuate la nivelul IPJ Constanța, după tragedia de la 2 Mai?

27 Aug 2023 1205