UPDATE 4. „Vă rog să nu condamnați comisarii care vă apără drepturile“ Şeful ANPC a fost demis de Victor Ponta

Alexandru Marius Duncă a fost demis de Victor Ponta, potrivit romaniatv.net. Decizia a fost luată în această seară.

Premierul României, Victor Ponta, l-a demis pe președintele ANPC, Marius Duncă, în urma tragediei de din club Colectiv din Capitală. Dunca susține că nu a fost informat, iar decizia nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

 

UPDATE 4, ora 21.25

În urmă cu câteva momente Marius Dunca a postat un alt mesaj pe pagina sa de Facebook. „In acest moment vin in fata dumneavoastra si pentru moment spun doar atât - am facut tot ceea ce este legal si omeneste posibil pentru a apara drepturile fundamentale si esentiale ale consumatorilor. 

Daca ANPC este vinovat pentru toate problemele din aceasta tara - de la imposibilitatea de a amaneta capra, la salamul de pe raft, la contractul semnat cu banca, la hotelul incorect clasificat, la clubul care functioneaza fara un aviz pe care alte institutii ar fi trebuit sa il dea, Eu imi asum vina si, va rog, sa nu condamnati comisarii care sunt la dispozitia dumneavoastra si care va apara drepturile fiind remunerati mult mai putin decat li se cuvine.

Am fost numit politic, sunt demis politic...accept acest lucru!

Voi lupta pentru romani si Romania, asa cum am luptat de cand am fost numit in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, imi pun toata puterea in acest obiectiv! 

Tinem legatura! Respect pentru consumatori!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!“, și-a încheiat mesajul fostul șef al ANPC.
 

UPDATE 3 ora 21.20


În urmă cu câteva ore Marius Dunca a postat pe profilul său de pe un site de socializare câteva explicații referitoare la controalele care au fost făcute la Club Colective înainte de tragedie. „Pentru a oferi informatii corecte, complete si precise, doresc sa fac urmatoarele precizari referitoare la controlul ANPC in Clubul Colectiv:


In data de 18.10.2015, la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti a fost inregistrata o reclamatie cu privire la activitatea clubului Colectiv.

Reclamatia se referea la neconcordanta dintre preturile de pe meniu si sumele incasate (in lista de meniu aparea un sortiment de coniac la un pret de 23 lei, pentru care consumatorul a platit la bar 40 de lei. A sesizat neregula la bar si a primit bautura gratuita din partea casei, cu toate acestea consumatorul a depus reclamatie la ANPC).

In data de 29.10.2015 (mentionam ca termenul legal pentru cercetarea unei reclamatii este de 30 de zile de la data inregistrarii) o echipa de comisari ai Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor s-a deplasat la sediul clubului pentru analizarea reclamatiei.

La data si ora controlului nu era prezent niciun reprezentant legal al firmei, ci doar un barbat care nu avea acces la documentele firmei.

Comisarii CPCMB au lasat o invitatie pentru reprezentantul societatii Colectiv, acesta urmand a se prezenta cu actele societatii la sediul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti pentru a doua zi, 30.10.2015, ora 08:30.

In data de 30.10.2015, niciun reprezentant al societatii nu s-a prezentat la sediul Comisariatului. Conform Procedurii de Control, urmand ca in urmatoare zi lucratoare, echipa de control, sa se deplaseze la sediul societatii si sa afiseze, la loc vizibil, o noua invitatie pentru reprezentantul legal al societatii pentru ca acesta sa se prezinte la sediul Comisariatului cu documentele solicitate.

In cazul in care nici de aceasta data nu s-ar fi prezentat reprezentantul imputernicit la sediul Comisariatului, echipa de control urma sa incheie Proces Verbal de Constatare a Contraventiei avand in vedere incalcarea prevederilor art 51 alin 1 din OG 21/1992, conform caruia "Impiedicarea, sub orice forma, a organelor administratiei publice insarcinate cu protectia consumatorilor de a exercita atributiile de serviciu referitoare la prevenirea si combaterea faptelor care pot afecta viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei.".

Din cauza neprezentarii, la data si ora stabilita, a reprezentantului legal imputernicit al firmei la invitatia adresata de reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, acestia nu au putut incheia un act de control la Clubul Colectiv“, a explicat Dunca pe profislul său oficial de Facebook.

UPDATE 2, ora 20.07
 
„Am aflat în direct că am fost demis. Este o surpriză și pentru mine. Acum dacă ANPC este vinovată pentru tot ce se întâmplă rău în această țară, ne asumăm și această vină... Eu nu cred că ANPC este vinovată", a spus Dunca într-o intervenţie televizată. 

UPDATE 1, ora 20.58

În locul lui Dunca, premierul a decis numirea secretarului de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Pandelică. A mai fost preşedinte ANPC în anul 2008.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 379

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1536

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2657

ANPC anunță că va controla produsele de post, în perioada următoare

17 Mar 2024 567

Justiție Constanța Eden Travel Partner SRL firmă din Constanța, solicită anularea unui proces verbal de contravenţie ANPC

16 Mar 2024 543

Amenzi și oprirea temporară a patru stații ale Lukoil, după controale ale ANPC. Ce nereguli au fost depistate

14 Mar 2024 820

Anunțul ANPC Cerinţele necesare pentru ca un produs să poată fi numit românesc ar putea fi stabilite printr-un act normativ

13 Mar 2024 534

Acțiune de control în mai multe stații ale OMV Petrom! Ce nereguli au găsit comisarii ANPC (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 767

Rate calculate greșit la Raiffeisen Bank. ANPC recomandă păgubiților să-și revendice banii

11 Mar 2024 853

Firma care controlează lanțul de supermarketuri Penny, la judecată cu ANPC - Comisariatul Județean Protecția Consumatorilor Constanta

02 Mar 2024 612

Farmacia, verificată de ANPC Eurosantis SRL, firma lui Ion Dumitrache de la PSD, în proces cu Protecția Consumatorilor Constanța!

27 Feb 2024 899

ANPC a închis de urgență încă trei săli de fitness World Class. S-a lăsat și cu amenzi în valoare de 28.000 lei

22 Feb 2024 659

Cum să fii în siguranță când faci cumpărături online. Ghidul ANPC

18 Feb 2024 663

Cum să alegi cadouri sigure și autentice de Sf. Valentin și Dragobete. Sfaturile Directorului ANPC

11 Feb 2024 666

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1414